• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

07.05.2020

19:41

BAŠ SE NIČEG NE STIDE! PENTAGON OPET PREKRAJA ISTORIJU DRUGOG SVETSKOG RATA! Ruse gotovo i ne pominju, samo su oni pobedili Hitlera!

Vesti

BAŠ SE NIČEG NE STIDE! PENTAGON OPET PREKRAJA ISTORIJU DRUGOG SVETSKOG RATA! Ruse gotovo i ne pominju, samo su oni pobedili Hitlera!

Podeli vest

Pentagon je uoči 75. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom objavio kviz i svoju prezentaciju o Drugom svetskom ratu. Sjedinjene Države i njihovi saveznici tradicionalno tu pobedu proslavljaju 8. maja

Na taj dan održavaju svečanosti, mada taj dan u SAD nije praznik, za razliku od 11. novembra Dana veterana kada Amerikanci odaju poštu svim svojima palim u ratovima u kojima su Amerikanci učestvovali

Nova multimedijalna prezentacija nosi naslov „Dan pobede u Evropi: vreme za proslave i razmišljanja". Uz objašnjenje da su se 8. maja 1945-te „nemačke oružane snage bezuslovno predale saveznicima, uključujući SAD".

Zatim sledi fotografija bareljefa "Susret na Elbi" sa Spomenika Drugom svetskom ratu u Vašingtonu.

Sam bareljef prikazuje sastanak sovjetskih i američkih vojnika u aprilu 1945. godine. Međutim, u tekstu koji prati bareljef, nema ni susreta na Elbi ni SSSR. Ceo je posvećen ulozi SAD  u Drugom svetskom ratu, počev od iskrcavanja u Normandiji.

"Rat je besneo skoro pet godina, kada su se 6. juna 1944. američke trupe i saveznici iskrcali na obali francuske Normandije. Invazija je označila početak kraja za Adolfa Hitlera i nacističku Nemačku. Za manje od godinu dana, Nemačka će se predati, a Hitler biti mrtav".

Ovome su pridodati dijapozitiv i tekst u kojem se navodi da je kapitulaciju nemačkih trupa 7. maja u Francuskoj potpisao general-pukovnik Alfred Jodl. Pa dodaje da je 8. maja - „na insistiranje sovjetskog premijera Josifa Staljina" - upriličena  još jedna ceremonija potpisivanja kapitulacije u kojoj je učestvovao nemački feldmaršal Vilhelm Kajtel.

TRAMP ZADAO BRUTALAN UDARAC DUBOKOJ DRŽAVI! ŠUT KARTA ZA ENTONIJA FAUČIJA! Kontrolisao je šest predsedika Amerike, a radio za Gejtsa, Tarnera, Rokfelera...

U istom tekstu se još naglašava: „Drugi svetski rat je počeo 1939. godine, kada su Nemačka i Sovjetski Savez napali Poljsku. Među mrtvima je bilo oko 6 miliona Jevreja koje je ubila nacistička Nemačka. Oko 250 hiljada američkih vojnika takođe je ubijeno u evropskom teatru ratnih operacija ".

O SSSR se kaže samo da su "9. maja Sovjeti proslavili svoj" Dan pobede ". U ovom kontekstu:  

"Zapadnu Evropu su oslobodile savezničke snage i ona je postala prosperitetna demokratija, a oslobođene zemlje na istoku će decenijama biti okupirane od sovjetskih trupa".

Foto: wikipedija

Pentagon je objavio i kviz „Dan pobede u Evropi. Koliko znate o Drugom svetskom ratu?"

Prvo pitanje je: Ko je u Londonu najavio pobedu nad Nemačkom? Ponuđena su imena četvorice  britanskih premijera: Vinstona Čerčila, Klementa Atlija, Margaret Tačer i Tonija Blera.

DRAMA U BELOJ KUĆI! Donald Tramp hitno TESTIRAN NA KORONAVIRUS!

Drugo je pitanje je: Koji je predsednik Sjedinjenih Država proslavio rođendan 8. maja 1945. godine?  Ovde nije data mogućnost biranja iz više imena, a tačan odgovor je - Hari Truman.
        
Sledeće pitanje je: Koliko je američkih vojnika učestvovalo u Drugom svetskom ratu? Tačan odgovor je - 16 miliona, uključujući dva miliona u Evropi.   
        
Rusija je ne jednom kritikovala Sjedinjene Države zbog pokušaja da napišu svoju istoriju Drugog svetskog rata i da je prekroje u svom interesu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 3 godine

U Holivudu jesu, i u Vjetnamu su pobedili, Somaliji itd, cak su se pjrsadisko borili u Bosni. Imaju i spomenik Roki Balboi. Cudo su

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija