• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

16.05.2020

17:51

ROGOZINOVA DILEMA, "UMRETI OD STRAHA ILI SMEHA"! KAD JE ČUO KAKO TRAMP HVALI AMERIČKU SUPER-RAKETU mogao je samo da kaže: Rusija se predaje, nemojte više...

Vesti

ROGOZINOVA DILEMA, "UMRETI OD STRAHA ILI SMEHA"! KAD JE ČUO KAKO TRAMP HVALI AMERIČKU SUPER-RAKETU mogao je samo da kaže: Rusija se predaje, nemojte više...

Podeli vest

Šef ruske kosmičke agencije, Dmitrij Rogozin, ispalio je saopštenje u tviter stilu kao odgovor na hvalisanje Donalda Trampa o super-snažnoj raketi za koju tvrdi da ostavlja ruske ili kineske analoge daleko iza

Dok je u petak pokazivao zastavu Kosmičkih snaga u Ovalnoj kancelariji, američki predsednik Donald Tramp je izneo nekoliko primedbi.

- Nemamo izbora. Moramo to uraditi, s protivnicima koje imamo tamo ... Ja to zovem super-raketom i čuo sam da je 17 puta brža od onoga što oni imaju trenutno - pohavio se Tramp.

Američki predsednik nije dao ni jedan detalj o misterioznoj raketi, ali se može pretpostaviti da je govorio o projektilu koji može da putuje nekoliko puta brže od brzine zvuka.

- Čuli ste da Rusija ima raketu koja je pet puta brža, a Kinezi nešto malo još brže. Sada ćemo mi imati raketu koja je 17 puta brža - naglasio je Tramp.

Primiviši na znanje, šef Roskosmosa, Dmitrij Rogozin je sarkastično reagovao.

"Pa, ne možemo ništa učiniti protiv super-super rakete."
 
Čini se da Tramp s vremena na vreme pravi bombastična poređenja američke tehnike s onim koji imaju određeni protivnici, a na štetu ovog drugog. Pre dve godine, pompezno je saopštio Kim Džong Unu, rekavši da je nuklearno dugme predsednika SAD "mnogo veće i snažnije od njegovog."

Moskva je već stavila u upotrebu svoj hiperzvučni projektil "Avangard". Montiran je na postojećoj balističkoj raketi i smatra se da je sposoban da dostigne brzinu od 27 mahova, čineći moderne proturaketne sisteme zastarelim zbog njegove prevelike brzine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija