• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

17.05.2020

18:56

TRAMPU KORONAVIRUS VIŠE NIJE VAŽAN! CNN opleo po američkom predsedniku, TVRDE DA MU JE BORBA SA POLITIČKIM PROTIVNICIMA NA PRVOM MESTU!

Vesti

TRAMPU KORONAVIRUS VIŠE NIJE VAŽAN! CNN opleo po američkom predsedniku, TVRDE DA MU JE BORBA SA POLITIČKIM PROTIVNICIMA NA PRVOM MESTU!

Podeli vest

Pošto se nakratko prihvatio uloge "ratnog predsednika", Donald Tramp se gotovo povukao iz borbe protiv pandemije koronavirusa, zagovarajući ekonomski oporavak Sjedinjenih Američkih Država, navodi CNN

Čak i bez nacionalnog plana ili pouzdanog rukovođenja od strane Bele kuće, obim testiranja na korona virus postepeno je povećavan nastojanjima na federalnom i državnom nivou, kao i naporima privatnog sektora, stoji u analizi američke medijske kuće.

Ipak, zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi postignuti uspeh u vidu pada broja pozitivnih na korona virus - čija su cena stroga ograničenja kretanja i zastoj privrede - mogao biti umanjen ili čak poništen Trampovim napuštanjem bojnog polja, navodi takođe CNN.

Ta TV mreža podseća da je britanska stručna medicinska revija "Lanset" kritikovala administraciju predsednika SAD zbog opsednutosti "čarobnim štapićima" poput vakcina, a da, pri tome, testiranje stanovništva nije ni blizu potrebnog obima.

MI NISMO SAMO DRŽAVA, VEĆ POSEBNA CIVLIZACIJA! Putin kratko i jasno OPISAO RUSIJU!


Eksperti smatraju nerealnim Trampovo obećanje da će vakcina protiv korona virusa postati široko dostupna do kraja godine, stoji u analizi, u kojoj se navodi i da se Tramp javno sukobio s priznatim infektologom Entonijem Faučijem, protivnikom njegove ideje o brzom ponovnom pokretanju privrede.

Tramp je organima država u SAD i lokalnim samoupravama ponudio nedovoljnu pomoć za ljude na prvim linijama borbe protiv COVID-19, a opasnost od pandemije od samog početka je umanjivao, ne želeći da ugrozi ekonomski rast u izbornoj godini, ističe autor teksta, napominjući da je Tramp mnogo pogodniji za ulogu trgovca nego nekoga ko osmišljava politiku.

Očajnički želeći da objavi dobre vesti, Tramp je kao lek promovisao antimalarik hidroksihlorokin, čije dejstvo se kasnije pokazalo kao potencijalno smrtonosno po neke obolele od korona virusa, a pošto se, na jednoj od svakodnevnih konferencija za štampu tima Bele kuće za borbu protiv COVID-19, osramotio tvrdnjom da lek mogu predstavljati i sredstva koja se koriste za dezinfekciju domaćinstva, te konferencije za štampu su ubrzo ukinute, čime je smanjena vidljivost najviših zdravstvenih zvaničnika u javnosti.

I u svojim objavama na Tviteru Tramp se manje bavi pandemijom, a više nastoji da zada udarce političkim protivnicima, navodi CNN.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija