• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

19.05.2020

10:35

OVO JE SNIMAK ZBOG KOJEG SU MRTVE DVE DEVOJKE! Brat ubio sestru, a otac svoju ćerku jer su im UKALJALE ČAST! (VIDEO)

Vesti

OVO JE SNIMAK ZBOG KOJEG SU MRTVE DVE DEVOJKE! Brat ubio sestru, a otac svoju ćerku jer su im UKALJALE ČAST! (VIDEO)

Podeli vest

Dve tinejdžerke od 16 i 18 godina iz Pakistana ubijene su u takozvanom "ubistvu iz časti" nakon što se na internetu pojavio po njihovim merilima skandalozan snimak

Njih su ubili članovi porodice ranije ove nedelje u selu severozapadnom delu zemlje, prenosi BBC.

Do ubistava je došlo nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem su tinejdžerke sa mladićem, saopštila je policija: U nedelju su uhapšena dvojica muškaraca zbog ovih ubistava, a kako se saznaje, jedan je otac jedne žrtve, a drugi brat druge.

Veruje se da je razlog ubistava dve devojčice, starosti 16 i 18 godina, video snimak na kojem se vidi mladić kako snima tri devojke u prostoru na otvorenom. Video je navodno snimljen pre skoro godinu dana, a tek pre nekoliko nedelja dospeo je na društvene mreže.

- U ovom trenutku naš prioritet je da sačuvamo život treće devojke i mladića - dodao je zvaničnik.

UBIO TINEJDŽERKE ZBOG SNIMKA NA INTERNETU! Stravičan zločin u Pakistanu šokirao svet!

Organizacije za zaštitu ljudskih prava kažu da nasilje prema ženama i devojkama ostaje i dalje veliki problem u Pakistanu. Takođe veruju da se oko 1.000 takozvanih "ubistava iz časti" događa širom zemlje svake godine.

Šta je "ubistvo iz časti"?

To je ubistvo člana porodice za kojeg se smatra da je osramotio svoje rođake.

Do njih dolazi uglavnom jer je žrtva:
- odbila da stupi u ugovoreni brak
- bila žrtva seksualnog napada ili silovanja
- imala seksualne odnose pre braka, iako se to samo tvrdi.

Međutim, do ubistava dolazi i iz trivijalnih razloga poput oblačenja na način koji se smatra neprikladnim ili prikazivanje ponašanja koje se vidi kao "neposlušno".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija