• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ATV

19.05.2020

19:50

(FOTO/VIDEO) ZAROBLJENI SU DUŽE OD TRI MESECA, IMA I SRBA! Posada na kruzeru GUBI RAZUM, a dešavaju se i MISTERIOZNE SMRTI U KARANITNU!

Vesti

(FOTO/VIDEO) ZAROBLJENI SU DUŽE OD TRI MESECA, IMA I SRBA! Posada na kruzeru GUBI RAZUM, a dešavaju se i MISTERIOZNE SMRTI U KARANITNU!

Podeli vest

Kruzeri širom sveta zbog pandemije koronavirusa nisu u mogućnosti da pristanu na bilo koju obalu, što za rezultat ima to da osoblje bukvalno gubi razum. Na nekoliko brodova prijavljene su iznenadne i misteriozne smrti, bez ikakve povezanosti sa koronavirusom

U roku od 10 dana četvoro radnika umrlo je pod misterioznim okolnostima na kruzerima koji već duže vreme plutaju morem, jer nemaju dozvolu za prilaz obali zbog pandemije koronavirusa, prenosi CBS News.

Jedna žena nedavno je preskočila ogradu na palubi broda i skočila u hladno more, dok je jedan muškarac izvršio samoubistvo u svojoj kabini. Oni su samo neki od primera, a nalaze se među četiri osobe iz posade različitih kruzera koji su stradali, a da nisu imali koronavirus. To su poznati, odnosno za sada prijavljeni slučajevi.

Članovi posada očajni i besni

Naime, Ukrajinka koja je imala samo 39 godina, pre pet dana skočila je sa broda „Kraljevska princeza“ u Holandiji, saopštila je u ponedeljak posada ovog broda, koji pripada kompaniji “Carnival”. To je bila već treća smrt koja se dogodila na brodovima-kruzerima, zarobljenim na moru zbog pandemije, u toku samo jednog vikenda.

Zna se i za ćetvrti slučaj, čoveka zaposlenog na kruzeru, koji je umro 10 dana ranije pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Foto: ATV

S obzirom da članovi posada svih zarobljenih kruzera imaju sve manje strpljenja i žele da odu kući, da su očajni i besni, ovakvo stanje uopšte ne čudi. Tako je grupa od oko 14 radnika jednog kruzera započela štrajk glađu tokom proteklog vikenda, na brodu „Navigator of the Seas“, koji inače kruži oko Kariba, a sada je usidren blizu Majamija.

- U ovom trenutku svi se osećamo kao da smo taoci - rekao je jedan od članova posade “Miami Heraldu”, ali nije želeo da se predstavi iz straha da će mu se kompanija za koju radi osvetiti.

- Ova kompanija mora da shvati da mi nismo kutije sa hranom koju možete pomerati kako vam naiđe.

Svim brodovima koji krstare, je 13. marta naređeno da prekinu plovidbu, odnosno da se usidre negde na moru i čekaju da prođe pandemija koronavirusa. Iako su se putnici većinom iskrcali, članovi posade koji su ostali na brodu nalaze se u klopci. U američkim vodama, i oko njih, nalazi se trenutno 104 broda koji krstare, sa ukupno 71.900 članova posade, potvrdila je američka obalska straža prošle nedelje.

Foto: ATV

Neki umiru “prirodnom smrću”

U nedelju je jedan radnik pronađen mrtav, a umro je, kažu “prirodnom smrću” na kruzeru “Mariner of the Seas“, izjavio je u ponedeljak portparol “Kraljevskih Kariba”. Prema blogu „Zakon Kruzera“, član posade bio je kineski državljanin. Ovaj brod je samo jedan od nekoliko, koji plove između Floride i Bahama.

- Njegova smrt nije povezana sa virusom korona COVID-19, ali iz poštovanja prema njegovoj porodici nećemo iznositi sve detalje”, rekao je portparol ove kompanije Rodžer Frizel. Naime drugog maja, član posade prešao je preko ograde broda „Morski dragulj“ i ubio se. Portparol “Kraljevskih Kariba - rekao je da pomaže vlastima u toj istrazi.

Više od 100 Amerikanaca nalazi se na kruzerima, na brodovima koji su u vlasništvu kompanija „Carnival Cruise Line“, javio je dopisnik CBS News.

Osećamo se kao da smo u zatvoru

Rajan Driskol je animator na jednom od tih brodova, i on je trenutno kao “ostrvo u oluji koronavirusa”. U početku je bio na moru duže od 60 dana, onda su putnici otišli ​​13. marta, a on je u karantinu već nedeljama od tada. Iz sobe mu je dozvoljeno da izađe samo po obrok i da proveri temperaturu.

- Činjenica da nas neće pustiti sa kruzera je izuzetno frustrirajuća i iritantna, posebno za brodove koji imaju samo članove posade, koji su u karantinu mnogo duže od 14 dana i nemaju nijedan slučaj koronavirusa COVID-19 - rekao je Rajan za CBS News.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zorica

pre 3 godine

Proverite izvor informacija, Zena je pod dejstvom alkohola skocila sa regal princes kruzera u Roterdamu, kompanija je svim zaposlenima kojima je istekao ugovor obezbedila Carter let do maticne zemlje

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija