• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.05.2020

17:25

PREDSEDNIK OVE DRŽAVE UHVAĆEN U NEPOŠTOVANJU KORONA MERA! Preti mu drakonska kazna! EVO ŠTA JE URADIO!

Vesti

PREDSEDNIK OVE DRŽAVE UHVAĆEN U NEPOŠTOVANJU KORONA MERA! Preti mu drakonska kazna! EVO ŠTA JE URADIO!

Podeli vest

Predsednik Austrije Aleksandar van der Belen "uhvaćen“ je u nepoštovanju koronavirus mera, pošto je sa suprugom Doris Šmidinger u bašti jednog bečkog restorana sinoć ostao i nakon propisanog kraja radnog vremena

Odlukom austrijske vlade, nakon što je sredinom meseca ponovo omogućen rad ugostiteljskim objektima, radno vreme je ograničeno na period od 6.00 do 23.00.

Predsednik Austrije je zatečen u bašti italijanskog restorana u centru Beča posle 23 sata, čime vlasniku lokala preti drakonska kazna do 30.000 evra.

Kada je policija sinoć došla do bašte lokala bila je zatečena gostima koji su sedeli za stolom uz piće.

Čuvari reda su o tome obavestili nadležne vlasti i sada direktor gradskog Magistrata mora odlučiti kako će kazniti vlasnika lokala koji nije ispoštovao radno vreme.

Predsednik Van der Belen kaže da je to bila greška i pravda se da je po prvi put, nakon što su zatvoreni lokali, sa prijateljima i suprugom bio u restoranu na večeri.

- Nešto smo se zapričali i zaboravili na vreme. Jako mi je žao i to je bila greška - poručio je on.

Vlasnik restorana "Sole“, poreklom iz Makedonije, Aki Nuredini ukazao je da je na vreme, kako to zakon propisuje, poslednjom rundom pića zatvorio svoj restoran u 23 sata.

OVO OBJAŠNJAVA KAKO JE AUSTRIJA ISKORENILA KORONU! Čovek odbio da nosi masku, kažnjen sa 10 meseci zatvora!


Predsednik Van der Belen je, kako je dodao, ostao još u bašti.

Prema zakonu ugostiteljski objekat i nakon zatvaranja, posle 23 sata, može teoretski da dozvoli gostima da ostanu da sede u bašti, ali to se onda tretira kao privatna zabava.

Međutim, ne sme restoran svojim gostima više ništa servirati, i šank i kuhinja moraju biti zatvoreni.

Sada Magistrat mora odlučiti da li je restoran "Sole“ ispoštovao korona zakon, ili ga je prekršio, dok gostima, predsedniku i njegovoj supruzi ne prete nikakve posledice.

 "Ponašanje" predsednika naišlo je na žestoku kritiku Slobodarske partije Austrije (FPO) koja ukazuje da je očigledno da šef države ne poštuje "korona ludilo“ vlade kojim se nervira stanovništvo.

Ko ne poštuje uredbu vladem polazi od toga da je iznad zakona. To je neodgovorno ponašanje predsednika jedne demokratske zemlje - istakao je generalni sektetar FPO Mihael Šnedlic.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija