• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.05.2020

12:25

ZAŠTO BI MI VAMA KRALI VAKCINU?! Stigao odgovor Kine na optužbe SAD: POSTIGLI SMO ZNAČAJAN NAPREDAK, NE MORAMO DA GLEDAMO DRUGE!

Vesti

ZAŠTO BI MI VAMA KRALI VAKCINU?! Stigao odgovor Kine na optužbe SAD: POSTIGLI SMO ZNAČAJAN NAPREDAK, NE MORAMO DA GLEDAMO DRUGE!

Podeli vest

Kina smatra neosnovanim optužbe Sjedinjenih Američkih Država da pokušava da ukrade američku vakcinu protiv kovida 19, izjavio je na brifingu portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan

- Izjave Sjedinjenih Američkih Država su neosnovane. Kina je postigla značajan napredak u ispitivanju vakcine protiv kovida 19. Zašto bismo morali da gledamo u SAD - rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, bez obzira na to koja zemlja prva završi istraživanja i razvoj vakcine i započne njenu upotrebu, to će biti značajan doprinos u borbi čovečanstva protiv pandemije. Portparol je naglasio da istraživanje i razvoj vakcine protiv kovida 19 ne predstavlja trku između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, već trku između čovečanstva i virusa.

MOŽETE SAMO DA POKUŠATE DA NAM UKRADETE VAKCINU! Ameri opet prete Kini: VI STE SKRIVALI INFORMACIJE O KORONAVIRUSU!

- Kina je spremna da podeli svoje iskustvo u istraživanju i razvoju vakcine kako bi ojačala međunarodnu saradnju u ovoj oblasti - istakao je on.

Ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan izrazio uverenje da će Sjedinjene Američke Države prve razviti vakcinu protiv virusa korona, ali nije isključio mogućnost da bi Kina mogla da pokuša da ukrade vakcinu protiv kovida 19 od Sjedinjenih Američkih Država.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 5,5 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je skoro 347 hiljada ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija