• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

29.05.2020

23:00

JEDAN OPLJAČKAO BANKU, DRUGI ROBIJAO ZBOG ORUŽJA! Nišlije koje su pucale na Zvicera imaju debele dosijee

Vesti

JEDAN OPLJAČKAO BANKU, DRUGI ROBIJAO ZBOG ORUŽJA! Nišlije koje su pucale na Zvicera imaju debele dosijee

Podeli vest

Nišlije Petar Jovanović (46) i Milan Branković (31), koji su uhapšeni u Ukrajini jer su u utorak s dvojicom Crnogoraca teško ranili vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37), imaju "debele" dosijee u našoj policiji

Petar, poznatiji kao Peca Pitbul, bio je osuđen na osam godina zatvora zbog pljačke Vojvođanske banke u Nišu, dok je Milan dobio četiri godine robije zbog nelegalnog oružja. Petar je iz zatvora izašao u martu 2018, a Milan u aprilu ove godine.

OTKRIVAMO! ONI SU PUCALI NA VOĐU KAVAČKOG KLANA! Uhapšeni usred šume, pogledajte snimak akcije! (VIDEO)(

VIDEO) OVO SU NAPADAČI NA ZVICERA! Sasuli rafale u vođu kavačkog klana, pa zapalili automobil

Kako smo saznali, Jovanović je 5. marta 2010. sa četvoro saučesnika oteo iz Vojvođanske banke čak 48.203.570 dinara.
- Ova pljačka, osim po velikoj vrednosti plena, biće zapamćena i po tome što su razbojnici u banku ušli maskirani u žene. Nosili su plave perike i cveće u rukama, pa radnici obezbeđenja nisu ništa posumnjali sve dok nije bilo kasno - objašnjava naš izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Foto: MUP

Radoje Zvicer

Razbojnici su tada, naoružani pištoljima, savladali čuvara, udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi, pri čemu su mu slomili potiljačnu kost, a zatim su i pucali u njegovom pravcu da bi ga dodatno uplašili.
- Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja, ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i prisilili ih da legnu na pod i novac su stavili u torbu. Na izlazu iz banke su se susreli sa još jednim čuvarom banke, pa su i u njega pucali, ali su ga promašili - kazao je naš izvor.

 

Razbojnici su zatim autom pobegli ka periferiji Niša, gde su ga zapalili. Međutim, vatra se ugasila, pa su policajci pronašli perike i gumene maske, a DNK veštačenje je omogućilo da se razbojnici identifikuju. Uhapšeni su 30. novembra iste godine i osuđeni na ukupno 38 godina robije.

Jovanović je nakon izlaska iz zatvora često odlazio u inostranstvo, a dok je boravio u Srbiji, nije kršio zakon.
Na drugoj strani, Milan Branković je 8. marta 2017. godine uhapšen u Prokuplju sa punim gepekom oružja.
- U njegovom vozilu tada su pronađeni automatska puška, okvir za pušku, jedna ručna bomba i dosta municije. Nesumnjivo je da je njegovim hapšenjem sprečena nečija likvidacija, ali istragom nije utvrđeno ko je bio meta - objašnjava naš izvor.

 

 

Niška policija nema saznanja kada su ova dvojica došla u vezu sa "škaljarskim klanom", za koji se sumnja da je naručio ubistvo vođe suparničkog "kavačkog klana" u Ukrajini. Sumnja se da Jovanović i Branković nisu postali "škaljarci", već da su samo angažovani da ubiju Zvicera, što im nije pošlo za rukom.

Podsetimo, u napadu na Zvicera su, pored dvojice Nišlija, učestvovali i Barani Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić. Zvicer je pogođen sa pet metaka i u kritičnom je stanju u bolnici u Kijevu, a napadači su uhapšeni u sredu ujutro u blizini Odese.

Ukrajinski policajac pomagao pucačima?

Ukrajinski policajac Rostislav Černobrivi priveden je u istrazi napada na Radoja Zvicera (37), koji je izrešetan u utorak u Kijevu. Sumnja se da je policajac pomogao četvorici napadača iz Srbije i Crne Gore još od trenutka kada su oni početkom maja stigli u Ukrajinu. Veruje se da je atentatorima pružio neku vrste logističke podrške.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija