• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/Informer.rs

29.05.2020

19:35

JA SAM ŽRTVA NAPADA TVITERA! Tramp nastavlja rat sa društvenom mrežom, ISKALIO BES NA TASTATURI POSLE SAKRIVENOG TVITA OD STRANE KOMPANIJE!

Vesti

JA SAM ŽRTVA NAPADA TVITERA! Tramp nastavlja rat sa društvenom mrežom, ISKALIO BES NA TASTATURI POSLE SAKRIVENOG TVITA OD STRANE KOMPANIJE!

Podeli vest

Nakon što je društvena mreža Tviter sakrila jedan od tvitova predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, on je, kako se i očekivalo, čim je otvorio oči "nasrnuo na tastaturu" i objavio nekoliko novih tvitova čime je nastavljen "virutelni rat" koji traje već nekoliko dana

Nakon što je Tviter saopštio da je sakrio jedan od tvitova predsednika SAD o neredima u Minesoti, čiji je povod bila smrt Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo tokom policijskog privođenja, zato što "glorifikuje nasilje" i time krši pravila Tvitera i Tramp potpisao uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od tužbi, on je nastavio da "ratuje" sa ovom društvenom mrežom.

Tvit je, inače, sakriven od najšire javnosti, ali ko želi može da vidi šta je predsednik napisao, jer je kompanija obrazložila da to jeste u interesu javnosti.

- Tviter se ne bavi lažima i propagandom koju iznosi Kina ili stranke radikalnih levih demokrata. Targetirali su republikance, konzervativce i predsednika Sjedinjenih Država. Kongres treba da ukine paragraf 230. Do tada, sve će biti regulisano - napisao je američki predsednik na Tviteru.

 

 

Instistirao je na tome kako je on "žrtva napada Tvitera".

EVO KOLIKO RUSI POŠTUJU PUTINA! Da li je korona uticala na njegov rejting?!

- Šta je sa svim lažima i neistinitim izjavama Adama Šifa i mnogih drugih o ruskom lovu na veštice? Šta je sa kineskom propagandom? Ko greši? Nema zastava - upitao je Tramp na Tviteru.

 

 

Kompanije kao što su Tviter i Fejsbuk, inače, zaštićene su od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici, u okviru paragrafa 230 Zakona o komunikacijama iz 1996. godine, zato što se smatraju "platformama" a ne "izdavačima" koji mogu da budu tuženi za sadržaj.

Tramp je juče potpisao uredbu kojom se dovodi u pitanje pravna zaštita kompanija koje su vlasnici društvenih mreža, što su mnogi protumačili kao pritisak na slobodu govora.

Međutim, američki predsednik uporno naglašava da bi paragraf 230 trebalo ukinuti.

- Regulišite Tviter ako oni hoće da regulišu slobodu govora. Pa, kao što su potvrdili, to je ono što oni rade. Ukinuti paragraf 230 - napisao je Tramp.

Inače, ukljanjanjem ovog paragrafa, društvene mreže bi izgubile pravni imunitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija