• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2020

17:32

VIRTUELNI ŠTRAJK ZBOG TRAMPOVIH IZJAVA! Zaposleni u Fejsbuku se obrušili na PREDSEDNIKA SAD, ALI I NA SVOG DIREKTORA!

Vesti

VIRTUELNI ŠTRAJK ZBOG TRAMPOVIH IZJAVA! Zaposleni u Fejsbuku se obrušili na PREDSEDNIKA SAD, ALI I NA SVOG DIREKTORA!

Podeli vest

Zaposleni u kompaniji Fejsbuk održali su virtuelni štrajk na konkurenstkom Tviteru i optužili svog direktora Marka Zakerberga da nedovoljno kontroliše objave predsednika Donalda Trampa tako striktno kao što to radi konkurentska platforma

Više desetina zaposlenih objavilo je statuse u kojima su kritikovali Zakerbergovu odluku da dozvoli da predsednikove zapaljive objave slobodno cirkulišu, za razliku od Tvitera koji je jedan od Trampovih nedavnih tvitova označio kao "glorifikaciju nasilja".

Neki od najviših menadžera Fejsbuka učestvovali su u protestu koji podseća na štrajk radnika Gugla, zbog slučajeva seksualnog zlostavljanja 2018.godine, prenosi Glas Amerike.

- Fejsbukove nedavne odluke da ne reaguje na statuse koji pozivaju na nasilje ignoriše druge opcije da se zaštiti naša zajednica. Pozivamo rukovodstvo Fesjbuka da preduzme akciju (#TakeAction) - navela je grupa softver inženjera u zajedničkom saopštenju na Tviteru.

Direktor dizajna proizvoda za Fejsbukov "njuz fid" Rajan Freitas napisao je da Zakerberg nije u pravu i da će se truditi na najglasniji mogući način da ga navede da promeni mišljenje i dodao da je mobilisao više od 50 zaposlenih sličnih gledišta kako bi lobirao za unutrašnje promene.

OVO BI MOGLA BITI PREKRETNICA! Oglasio se Barak Obama: DEMONSTRACIJE PREDSTAVLJAJU LEGITIMNU FRUSTRACIJU!

 

Prema izjavi jednog od radnika, Zakerbergov redovni sastanak na kojem odgovara na pitanja zaposlenih, a koji se inače održava petkom, pomeren je za utorak.

Kejti Žu, menadžerka proizvoda na Instagramu, tvitovala je svoj skrinšot na kojem se vidi da je tražila slobodan dan od kompanije, a kao razlog je navela protest u znak podrške pokretu "Životi crnaca su važni".

Portparol Fejsbuka Endi Ston rekao je da ćre kompanija dozvoliti zaposlenima koji učestvuju u protestu da uzimaju slobodno vreme koje im se neće oduzimati od zarađenog odmora.

U međuvremenu, kompanija za onlajn terapije Tokspejs (Talkspace) saopštila je da je okončala razgovore o partnerstvu sa Fejsbukom, a njen direktor Oren Frenk tvitovao je da "neće podržati platformu koja podstiče nasilje, rasizam i laži".

Tramp hvali reakciju Vašingtona:Mnogo hapšenja,sjajan posao

Predsednik SAD Donald Tramp komentarisao je na svom Tviter nalogu jučerašnje proteste povodom smrti Džordža Flojda u Vašingtonu, hvaleći se da glavni grad nije imao problema.

"Vašington sinoć nije imao problema. Mnogo hapšenja. Svi su uradili sjajan posao", napisao je predsednik u tvitu i dodao: "Snažna sila. Dominacija. Isto tako, Mineapolis je bio sjajan".

Gardijan piše da su jučerašnji protesti u prestonici bili obeleženi bacanjem suzavca na mirne demonstrante u blizini Bele kuće, a snage bezbednosti rasterale su demonstrante pola sata pre stupanja na snagu policijskog časa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija