• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2020

07:59

(UŽIVO) BESNI DEMONSTRANTI U VAŠINGTONU BLOKIRALI PRESTONICU I KRENULI KA BELOJ KUĆI!

Vesti

(UŽIVO) BESNI DEMONSTRANTI U VAŠINGTONU BLOKIRALI PRESTONICU I KRENULI KA BELOJ KUĆI!

Podeli vest

Hiljade demonstranata okupilo se u subotu uveče na masovnom protestu protiv policijske brutalnosti i rasizma u Vašingtonu, dok su se demonstracije zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda nastavile 12. dan zaredom širom SAD.

Flojd je preminuo 25. maja u Mineapolisu pošto mu je policajac tokom akcije privođenja skoro devet minuta kolenom pritiskao vrat.

Demonstranti su juče došli iz svih svih krajeva SAD na skup protiv rasizma i policijske brutalnosti, a pridružila im se i gradonačelnica Mjuriel Bauser, koja je ranije zatražila od predsednika Donalda Trampa da povuče vojsku iz grada.


"Treba da gledamo šta se dešava u Vašingtonu zato što ne želimo da federalna vlada uradi drugim Amerikancima", rekla je ona šestajući sa demonstrantima, preneo je CNN.

Na putu ka 19. ulici koja vodi do Bele kuće, a koju je gradonačelnica Vašingtona u petak preimenovala u ulicu "Crni životi su bitni", demonstranti su zastali i klečali četri minuta odajući i na taj način poštu Džordžu Flojdu.

Foto: AP PHOTO

Šef vašingtonske policije Piter Njušam rekao je ranije u toku dana da nadležni očekuju da se hiljade demonstranata okupe u Vašingtonu na "možda najvećem protestu koji smo do sada imali u gradu."

Do podneva po lokalnom vremenu kod Linkolnovog spomenika okupilo se oko 3.000 ljudi, a isto toliko je i kod Bele kuće, saopštila je policija. Druga grupa bila je kod zgrade Kongresa, prenosi Rojters.

Neke ulice su bile zatvorene. Organizatori su poveli kolone u marš ulicama oko Bele kuće. Automobili koji su prolazili trubili su demonstrantima u znak podrške.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BOLE

pre 3 godine

I tamo je za sve kriv Tramp kao ovde Vučić, kao da se taj rasizam sada desio to postoji od kad je Amerike.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija