• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Geopolitika.news

08.06.2020

13:48

(VIDEO) PROCUREO PLAN DUBOKE DRŽAVE ZA RUŠENJE TRAMPA! Priprema se "marš na Vašington", ISKOPIRAĆE ČUVENI OBRAZAC M. L. KINGA!

Vesti

(VIDEO) PROCUREO PLAN DUBOKE DRŽAVE ZA RUŠENJE TRAMPA! Priprema se "marš na Vašington", ISKOPIRAĆE ČUVENI OBRAZAC M. L. KINGA!

Podeli vest

U Sjedinjenim Državama već više od deset dana ne smiruju masovni protesti u velikim gradovima, uključujući Njujork i Vašington. A upravo za ovaj poslednji, organizatori protesta krajem avgusta pripremaju poseban scenario, nekako "slučajno", baš u trenutku kulminacije američke predizborne predsedničke kampanje

Ulogu organizatora u konkretnom slučaju preuzeo je jedan od poznatijih afroameričkih sveštenika- Alfred Al Sharpton. Tako barem navodi CNN, koji je prenosio sahranu afroamerikanca iz Mineapolisa Džordža Flojda, preminulog zbog divljačkog postupka (okvalifikoanog kao ubistvo) tamošnjeg policajca i njegovih kolega koji su sve to mirno posmatrali, i koji su svi u međuvremenu krivično progonjeni.

- Dakle,  28. avgusta,  na 57. godišnjicu marša na Vašington,  mi ćemo se tamo vratiti. Vratićemo se, kako bismo ispunili san Martina Lutera Kinga. Mi moramo doći u Vašington i svi zajedno - crni, beli, latinoamerikanci, arapi - stati pod senu Linkolna (spomenik američkom predsedniku) i reći kako je došlo vreme da se završi sa tim - kazao je Sharpton.

ERDOGAN NASTAVIO ČISTKU! UHAPŠENO JOŠ 149 LJUDI ZBOG POKUŠAJA DRŽAVNOG UDARA! Privedeno čak 80.000 osoba, a 150.000 ih dobilo otkaze!

Prema njegovoj ideji na čelu marša bit će rodbina ljudi, stradalih od policije, između ostalih i spomenutog Džordža Flojda, kao i Erika Garnera, takođe poginulog od strane policajca u Nju Jorku 2014. godine. Sharpton veruje da će marš pomoći američkim nacionalnim manjinama za mobilizaciju u nadolazećim predsedničkim izborima, kako bi na vlast na federalnoj i na lokalnim nivoima došli "ljudi, koji će prekinuti policijsku grubost".

Dakle, i ovaj planirani marš, poput mnogih protesta koji se ovih dana održavaju u SAD, ima i svoju itekako duboku predizbornu konotaciju, što afroamerički sveštenik, uostalom, u svojim rečima i ne krije. Protest protiv policijskog nasilja i rasizma (koji je potpuno opravdan) postepeno eskalira u akcije protiv samog predsednika SAD Donalda Trampa.

ĐUKANOVIĆ PONOSAN NA ZAJEDNIČKO ISTORIJSKO NASLEĐE CRNE GORE I HRVATSKE! Milo je u pravu, ima toga onoliko, Seklula Drljević, pa Dubrovnik, pa... SPISAK JE PODUŽI

Podsetimo, poznati marš na Vašington pod vodstvom tadašnjeg crnačkog vođe Martina Lutera Kinga održan je 28. avgusta 1963. godine i na njemu je učestvovalo najmanje 200 hiljada ljudi. 

S toga skupa, pokraj spomenika predsedniku Linkolnu, potiče i Kingov čuveni govor "Sanjam" ("I Have a Dream Speech") , u kojemu je govorio kako će u budućnosti beli i crni Amerikanci biti ravnopravni.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Draga

pre 3 godine

Ovog novinara prvo naucite da pise Srpski jezik...

milankukic

pre 3 godine

svako ko iole prati desavanja u ameeici videce da samo predsednici iliti njihove zene ako imaju psihijatriskih problema moggu biti predsednici posto moraju da vode ratove kad god su demokrate vladale bilo je retova i mesanja u tudzu politiku a Tramp je hteo da vrati drzavu gde joj je mesto to dubokoj vlasti neodgovara

Micko

pre 3 godine

Ma duboka drzva, plitka Trampova pamet, on najverovatnije odlazi u novembru, ko ce daga zameni pitanje je sad.... e to treba da nas brine, ako je neki ko hilari, svi smo ga kolektivno ugasili, opet ima albanci da nam se popnu na glavu. A ovaj sto je pobego iz HR pa jos nije naucio srpski, neka , mlad je nauci ce, celi zivot je pred njim..........

(FOTO) NEMA 'POBUNA U SAD' VEZE SA FLOJDOM! U TOKU JE NAJVEĆI TRANSFER BOGATSTVA U ISTORIJI ČOVEČANSTVA, korporacije i njihovi mediji koriste tragediju da sakriju pljačku!
Planeta

(FOTO) NEMA 'POBUNA U SAD' VEZE SA FLOJDOM! U TOKU JE NAJVEĆI TRANSFER BOGATSTVA U ISTORIJI ČOVEČANSTVA, korporacije i njihovi mediji koriste tragediju da sakriju pljačku!

Jedan od najuticajnijih američkih konzervativnih televizijskih komentatora Taker Karlson za čiji se uticaj govori da seže i do same Bele kuće, u svom komentaru za Foks njuz od 2. juna konstatovao je da se u SAD, povodom ubistva crnca Džordža Flojda od strane belog policajca Dereka Šovina (da je Holivud odabrao prezime, rekli bismo da su ga baš preterali), podstiče "klasni sukob pod maskom rasnog sukoba"

08.06.2020

12:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija