• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.06.2020

13:25

RUSI SPREMAJU IZNENAĐENJE ZA DAN POBEDE! Misteriozni raketni sistem primećen tokom proba za vojnu paradu! (FOTO)

Vesti

RUSI SPREMAJU IZNENAĐENJE ZA DAN POBEDE! Misteriozni raketni sistem primećen tokom proba za vojnu paradu! (FOTO)

Podeli vest

Misteriozni raketni sistem primećen je tokom proba za vojnu paradu Dana pobede, koja će se održati na Crvenom trgu u Moskvi, 24. juna, povodom proslave 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu

Ruski portali prenose da se radi o najnovijem raketnom sistemu TOS-2, koji je naprednija verzija TOS-1 teškog sistema raketnog bacača.

Novi artiljerijski sistem je hibrid Ural-63706-0120 kamiona sa točkovima, sa višestrukim raketnim bacačem i termobarskim oružjem, koji je opremljen sistemima za računanje, inercijalnom navigacijom i sistemom za precizno gađanje. Kreiran je za paljenje i uništavanje zgrada i građevina i neprijateljskih snaga. Bacač raketa ispaljuje projektile od 220 mm sa termobaričnom bojevom glavom.

 

 

Ruski teški sistem raketnog bacača je jedinstveno oružje po integrisanim tehničkim rešenjima namenjenim borbenim misijama i po borbenoj efikasnosti je bez premca u svetu.

Sistemi TOS-1 i, sada TOS-2, mogu da ispaljuju i termobarske rakete i dimnu municiju.

Očekuje se da če Rusija i da predstavi naprednu verziju "Pancir", protivavionskog raketnog sistema tokom masovne vojne parade na moskovskom Crvenom trgu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija