• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kurir/cbc.ca

16.06.2020

15:34

SMRTONOSNA POŠILJKA STIGLA U VUHAN IZ KANADE! Šokantna teorija o nastanku korone, SVE SE VRTI OKO JEDNE ŽENE!

Vesti

SMRTONOSNA POŠILJKA STIGLA U VUHAN IZ KANADE! Šokantna teorija o nastanku korone, SVE SE VRTI OKO JEDNE ŽENE!

Podeli vest

Dok su navodno kanadski zvaničnici objašnjavali da pošiljke virusa ebole i henipavirusa u Kinu nisu povezane sa izbijanjem koronavirusa, jedan epidemiolog je opisao razvoj događaja kao “alarmantan”

Pošiljka navedenih virusa poslata je iz Nacionalne laboratorije za mikrobiologiju Vinipeg, u Kanadi, na Institut za virusologiju Vuhan početkom 2019. godine, pre nego što je izbila globalna koronavirusna kriza.

Mediji takođe napominju da je “jedna od naučnica koja je uklonjena iz laboratorije u Vinipegu zbog istrage RCMP-a prošlog jula” očigledno odgovorna za izvoz patogena, dodajući da su doktorka Sjanguo Kiu, njen suprug Keding Čeng i njeni studenti iz Kine uklonjeni iz „kanadske laboratorije nivoa 4 zbog mogućeg „kršenja bezbednosti“.

Kanadski zvaničnici insistirali su da pošiljka nije povezana sa izbijanjem COVID-19 ili istraživanjem pandemije.

“Administrativna istraga nije povezana sa isporukom uzoraka virusa u Kinu. Kao odgovor na zahtev Instituta za virusologiju Vuhan za virusne uzorke virusa ebole i henipa, Agencija za javno zdravlje Kanade (PHAC) poslala je uzorke u svrhu naučnog istraživanja 2019”, izjavio je Erik Morisete, šef odnosa za medije Kanadske agencije za javno zdravlje.

Međutim, profesor prava i epidemiolog sa Univerziteta u Otavi, Amir Ataran, ovaj je događaj nazvao “alarmantnim” i čak “potencijalno opasnim po život”.

“Imamo istraživača koga je RCMP uklonio iz najviše bezbednosne laboratorije koju Kanada ima, iz razloga koje vlada ne želi da obelodani. Ta informacija ostaje tajna. Ali ono što znamo je da je ona, pre njenog uklanjanja, poslala jedan od najsmrtonosnijih virusa na Zemlji i više njegovih vrsta da uveća genetsku raznolikost i ono što bi stručnjaci u Kini mogli da urade sa tim, u laboratoriju u Kini koja izvodi opasne funkcionalne eksperimente. A sve to ima veze sa kineskom vojskom”, uveren je Ataran.

Dok mediji opisuju porast funkcionalnih eksperimenata koji uključuju prirodni patogen koji je „doveden u laboratoriju, napravljen da mutira, a zatim procenjen da li je postao smrtonosniji ili zarazan“, Ataran napominje da se većina zemalja suzdržava od obavljanja takvih eksperimenata jer ih smatra previše opasnim.

“Laboratorija Vuhan ih radi i mi smo ih snabdevali virusima ebole i henipe. Ne treba biti genije da se shvati da je ovo nepromišljena odluka. Izuzetno sam nezadovoljan kada vidim da je kanadska vlada podelila taj genetski materijal”, dodao je.

Kina je postala prva zemlja na svetu koja se suočila sa koronavirusnom krizom pošto je epidemija COVID-19 prvi put prijavljena u njenoj provinciji Hubei. Poslednjih meseci, Vašington je više puta optuživao Peking da je krio informacije o epidemiji u ranim fazama, optužujući ga za širenje bolesti – optužbe koje Kina oštro demantuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boca

pre 3 godine

Ma normalno, nisu oni krivi, neko im podmetno, uneo, preneo, bacio. sta sve nece da izmisle samo da nisu krivi i da ne moraju da placaju otstetu zrtvama korone jer ce da bankrotiraju. MA KRIVI SU ZA PANDEMIJU i kvit!!!!! Koliko god se vadili, kinezi su krivi, sve je pocelo od njih.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija