• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.07.2020

20:16

KORONAVIRUS MOŽE DA SE PRENESE VAZDUHOM?! Više od stotinu naučnika pozvalo SZO  da revidira preporuke!

Vesti

KORONAVIRUS MOŽE DA SE PRENESE VAZDUHOM?! Više od stotinu naučnika pozvalo SZO da revidira preporuke!

Podeli vest

Na stotine naučnika tvrde da postoje dokazi da male čestice koronavirusa u vazduhu mogu da zaraze ljude i pozivaju Svetsku zdravstvenuorganizaciju da revidira preporuke, objavio je u subotu Njujork tajms

Stav SZO je da se virus širi prvenstveno od osobe do osobe kroz male kapljice iz nosa ili usta, koje se izbacuju kada osoba sa kovid-19 kašlje, kine ili govori.

U otvorenom pismu agenciji, koje naučnici planiraju da objave u naučnom časopisu sledeće nedelje, 239 naučnika iz 32 zemlje iznelo je dokaze koji pokazuju da manje čestice mogu zaraziti ljude, prenosi Rojters pozivajući se na njujorški časopis.

NOVE MERE U KINI, ALI NE ZBOG KORONE! Izdato upozorenje trećeg stepena, STIGAO NOVI NEPRIJATELJ?!

SZO nije odmah odgovorila na zahtev za komentar Rojtersa.

Bez obzira da li ga nose velike kapljice koje ostaju u vazduhu nakon kijanja, ili mnogo manje kapljice pri izdisaju, korona virus se prenosi vazduhom i može zaraziti ljude pri udisanju, rekli su naučnici.

Međutim, zdravstvena agencija rekla je da dokazi o tome da se virus prenosi vazduhom nisu ubedljivi, navodi Njujork tajms.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HVAC UVC

pre 3 godine

Svi objekti u Srbiji treba da uvedu sisteme za sterilizaciju vazduha u klimatizacionim i ventilacionim kanalima, kako se virusi ne bi širili po objektu i zarazili ljude. Postoje nova domaća inovativna rešenja na bazi UVC zračenja koja sa efikasnošću 99,99% sterilišu vazduh koji struji kroz kanale za klimatizaciju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija