• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

25.07.2020

18:12

OVAJ SIMPTOM KORONAVIRUSA SU SVI PREVIDELI! Javlja se uglavnom kod mladih!

Vesti

OVAJ SIMPTOM KORONAVIRUSA SU SVI PREVIDELI! Javlja se uglavnom kod mladih!

Podeli vest

Naučnici tvrde da korona virus može da izazove i probleme sa sluhom, kod ljudi koji ranije nisu imali problema sa sluhom

Prvi ovakav slučaj otkriven je kod starije žene na Tajlandu – čak i kada su se respiratorni problemi povukli, problemi sa sluhom su ostali. "Gubitak sluha usled kovida-19 do sada nikada nije zabeležen u literaturi", saopštili su Turski naučnici komentarišući izveštaj sa Tajlanda.

Međutim, nešto kasnije je objavljena još jedna studija, u kojoj je 20 asimptomatskih pacijenata zaraženih kovidom-19 razvilo probleme sa sluhom. Oni su bili stari između 20 i 50 godina, i pre toga nisu imali nikakvih medicinskih problema sa sluhom.

VIŠE OD 16 MILIONA OSOBA ZARAŽENO KORONAVIRUSOM! Crne brojke kose planetu!

Nakon toga, i iranska studija je u junu zabeležila šestoro zaraženih kovidom-19, starosti od 22 do 40 godina, koji su imali blage simptome bolesti, a kod kojih je došlo do problema sa sluhom. Četvoro od njih su imali tinitus (buka ili zvonjenje u ušima), dvoje vertigo (gubitak ravnoteže koji se povezuje sa sluhom), a svi su prijavili i da slabije čuju na jedno uvo.

Iranski otorinolaringolog je rekao da su ovi simptomi najverovatnije direktno povezani sa korona virusom. Takođe, kaže i da je video mnogo pacijenata koji ranije nisu imali problem sa sluhom ili ravnotežom, a koji su ih zbog kovida razvili.

Inače, i u Školi medicine Džons Hopkins potvrđeno je da su kod pojedinih pacijenata detektovali korona virus u srednjem uhu i mastoidnoj kosti koja se nalazi iza uva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija