• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

09.08.2020

17:45

DOK CEO SVET BROJI MRTVE OD KORONE, U OVOJ ZEMLJI SLAVE! 100 dana bez zaraženih, PRIMER KOJI SVI TREBA DA PRATIMO!

Vesti

DOK CEO SVET BROJI MRTVE OD KORONE, U OVOJ ZEMLJI SLAVE! 100 dana bez zaraženih, PRIMER KOJI SVI TREBA DA PRATIMO!

Podeli vest

U ovoj ostrvskoj zemlji od pet miliona stanovnika život se vratio u normalne tokove - utakmice se održavaju pred prepunim stadionima, ljudi sede u pabovima i restoranima oslobođeni brige da će biti zaraženi

Danas je na Novom Zelandu obeležen 100. dan od kako je suzbijeno širenje korona virusa, čime je ova zemlja postala svetao primer svetu kojim hara opaka bolest.

Međutim, malobrojni glasovi ipak upozoravaju da bi zemlja mogla nepripremljena da se suoči sa nekom budućom epidemiološkom korona-krizom.

Nakon što je u drugoj polovini marta dijagnostifikovano 100 osoba pozitivnih na korona virus, uvedene su striktne i oštre restriktivne mere zahvaljujući kojima je Novi Zeland uspeo da spreči širenje zaraze.

Foto: Reuters

U poslednja tri meseca novi slučajevi korona virusa evidentirani su samo kod retkih putnika povratnika koji su još na granici upućivani u karantin.

Ekonomija na Novom Zelandu bolje je prošla nego što su mnogi prognozirali: nezaposlenost ne prelazi četiri odsto, iako analitičari tvrde da ta brojka nije povezana sa pandemijom, a odluke i vođstvo premijerke Jasinde Ardern svi hvale i navode kao veoma uspešan primer.

Do sada je na Novom Zelandu potvrđeno ukupno oko 1.500 slučajeva i samo 22 smrtna ishoda.

Zbog toga su stoti dan od kako je suzbijeno širenje korona virusa, mnogi građani Novog Zelanda obeležili osećanjima zahvalnosti i olakšanja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija