• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija danas

11.08.2020

18:16

CRNOGORSKI KLANOVI UMEŠANI U MULTIMILIONSKI ŠVERC DROGE! Putevi vode preko Malte, a sve je povezano sa špediterskim kompanijama!

Vesti

CRNOGORSKI KLANOVI UMEŠANI U MULTIMILIONSKI ŠVERC DROGE! Putevi vode preko Malte, a sve je povezano sa špediterskim kompanijama!

Podeli vest

Američko ministarstvo finansija je saopštilo da su Vadi i njegov brod "Maraja" švercovali gorivo i drogu iz Libije u Evropu, koristeći Maltu kao "kapiju" ka Evropskoj uniji

Špediterska agencija sa Malte dovodi se u vezu sa multimilionskim švercom droge koji je prekinut sankcijama Sjedinjenih država prošle sedmice.

Sumnja se da je droga plovila iz Libije u Italiju, a dalje i u druge delove Evrope nedaleko od obala Malte, te da su u operaciju bile uključene organizovane kriminalne grupe iz južne Italije, Libije, Albanije i Crne Gore.

VELIKA ZAPLENA KOKAINA NA MALTI! U švercu učestvovali crnogorski karteli!

NARKO KARTELI PODIGLI NIVO! Policajci u šoku, na granici otkrili tunel koji ima vodovod, ventilaciju, šinski sistem..(VIDEO)

Kako piše Tajms of Malta, međunarodna mreža organizovanog kriminala je pod lupom prethodnih godinu i po dana i otkriveni su sumnjivi kontakti između grupe i državnih zvaničnika na ostrvu od kojih su neki navodno i dio tamošnje policije.

Javnost je za ovu akciju saznala nakon što su SAD nametnule sankcije na kompanije i pojedince koji su navodno deo organizovane mreže.

Među njima se nalazi i Libijac Fajsal al Vadi i njegova dva saradnika i zemljaka. Pod sankcijama je i malteška kompanija Alvefak.

Foto: pixabay.com

Američko ministarstvo finansija je saopštilo da su Vadi i njegov brod "Maraja" švercovali gorivo i drogu iz Libije u Evropu, koristeći Maltu kao "kapiju" ka Evropskoj uniji.

Prema podacima malteškog medija, podaci koje su bezbednosne službe te zemlje sakupili pokazuju da je "Maraja" povezana sa otpremnim operatorom koji je već pod istragom zbog navodne povezanosti sa švercom cigareta.

Brod "Maraja" koji je navodno služio za šverc više tona kanabisa i kokaina u Evropu, trenutno plovi bez zastave, navode izvori bliski istrazi za Tajms of Malta

Prema navodima iz američkih sankcija, Vadi je radio sa mrežom kontakata u Severnoj Africi i južnoj Evropi pri švercu droge preko Malte, kao i švercu goriva od Libije do Malte.

Navodno su i kanabis iz Maroka i u manjoj meri kokain iz Južne Amerike slani u Libiju gde su skladišteni, primarno u luci Homs.

Kada je ponuda na evropskim tržištima opadala a cene rasle, droga je prenošena u teritorijalne vode Malte odakle je tovarena na druga plovila kako bi se prodala u Evropi za značajan profit - piše Tajms of Malta.

Taj medij piše da se veruje da je u operacju umešana kalabrijska mafija poznata kao Ndrangeta, kao i organizovane kriminalne mreže u Albaniji i Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija