• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

16.08.2020

12:02

MI U HERMETIČKOJ OPREMI NA 30 STEPENI, A VI SE ZABAVLJAJTE! Poruka medicinskog tehničara na Fejsbuku o kojoj svi pričaju

Vesti

MI U HERMETIČKOJ OPREMI NA 30 STEPENI, A VI SE ZABAVLJAJTE! Poruka medicinskog tehničara na Fejsbuku o kojoj svi pričaju

Podeli vest

"Dođite da meni kažete da je sve u redu, da nema kovida i da možemo slobodno na ples u diskoteku. Mi smo u hermetičkim odelima, na 30 stepeni, mi radimo dok se vi zabavljate, i to sve za ekstra 100 evra bruto mesečno", ovako na svojoj fejsbuk stranici pise medicinski tehničar Marko Belfijore, iz rimske poliklinike, "Umberto 1."

Za samo nekoliko sati njegove reči, na drustvenim mrežama, prenesene nekoliko hiljada puta, a to jedna od udarnih vesti i u svim današnjim medijima.

HRVATIMA PUKLA SEZONA PA SU IM SRBI KRVI! Turisti beže, ugostitelji očajni: Upozoravali smo na treće zemlje!

U Italji broj zaraženih postojano raste već drugu sedmicu, u polsednja 24 sata dosegao je najviši nivo od 23. maja, čak 629 novozaraženih, a u nekim regijama je indikator širenja zaraze Rt, iznad 1 što znači da se virus širi eksponencijalno. 

OD 1.OKTOBRA VAKCINACIJA PROTIV GRIPA! Tiodorović: BILO BI STRAŠNO UKOLIKO DOĐE DO SUDARA DVA VIRUSA, moramo da izbegnemo
ITALIJANSKI SCENARIO!
ZNOJAVI, PIJANI, BEZ MASKI U PREPUNIM KLUBOVIMA... Italija zgrožena ponašanjem mladih Italijana na odmoru u Hrvatskoj! (VIDEO)

Prema saopštenju Visokog Institiuta za zdravlje trenutno ima registrovanih 925 žarista, od kojih 225 traju već drugu sedmicu. Ukupni broj zaraženih u Italiji je 14.406 osoba.



Jedna od regija gde se beleži najveći porast zaraženih osoba je provincija Veneto, na severu Italije, gde je u poslednja 24 sata bilo 120 novih slučajeva koronavirusa. Provincija Veneto je na vrhuncu pandemije u Italiji uspevala da održi nizak nivo zaraženih i preminulih, zahvaljujuci takozvanom "modelu Veneto", koji se sastojao u masovnom testiranju stanovnika, kako su tada objašnjavali epidemiolozi "za virusom se tragalo, nisu čekali da se pojavi".

Sadašnji talas širenja se pripisuje takozvanim "uvezenim slučajevima" iz drugih regija ili iz inostranstva. Vlada je uredbom od 7.avgusta ostavila mogućnost pojedinim regijama da same odluče da li ce otvarati diskoteke, a neke kao Basilikata i Kalabrija su dozvolili rad diskoteka, ali su ih na brziunu zatvorili jer se Covid19 počeo zabrinjavajuće da se širi.

Vlada apeluje, naročito na mlade, da na svoje mobilne telefone otvore aplikaciju "Imuni", koja u potpunoj anonimnosti omogućava da budete obavesšteni ukoliko ste bili u blizini zaražene osobe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Al Vam Je Logika

pre 3 godine

И шта сад... Ово је као да је неки рудар, из рудника подземног копа, дошао и рекао: Ето, сад видите како је нама, а ви тврдите да угља нема, и идите у дискотеку. А тек хронична опструктивна болест плућа која често напада рударе... То им је посао, и ускоро неће бити у скафандерима, рецимо када стигне руска вакцина. Надам се да неки, који не умеју да направе вакцину, али умеју као да је провере, неће затезати месецима да провере, него ће пустити да ко жели, да се он вакцинише на сопствену одговорност, а они нека проверавају и нека метанишу. И да се ратосиљамо разних који кукају, и све им нешто смета, и стално им народ крив, а криви су они, јер нису увели карантин на време, нити га сада уводе. Не умеју, гурају се да буду фактор који одлучује, а онда се расплачу над судбиним ових или оних, просто да ти срце препукне.

osa

pre 3 godine

Zato naši i hoće prvo da produže rad kafića. Zabavljaj se omladino bez maski, pa posle svi imaju problema.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija