• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

21.08.2020

21:47

STIGLA POTVRDA! Strani naučnici oduševljeni RUSKOM VAKCINOM, TVRDE DA JE OVO IZUZETAN PROBOJ U MEDICINI!

Vesti

STIGLA POTVRDA! Strani naučnici oduševljeni RUSKOM VAKCINOM, TVRDE DA JE OVO IZUZETAN PROBOJ U MEDICINI!

Podeli vest

Više uglednih naučnika i zdravstvenih radnika iz celog sveta složni su u oceni da ruska vakcina protiv virusa korona predstavlja izvanredan prodor u nauci i medicini. Oni su čestitali ruskim kolegama na ostvarenom dostignuću

Polina Stepenski iz bolnice u Izraelu istakla je da izraelski lekari savršeno dobro razumeju i apsolutno odobravaju tehnologiju i pristup ruskih naučnika.

- Ruskim naučnicima i stručnjacima u zdravstvu pre svega želim da kažem: ‘Bravo!’ Napravili ste izuzetan proboj u nauci i medicini. Zahvalni smo vam za izvrstan posao koji ste uradili - rekla je načelnica Odeljenja za transplantaciju koštane srži i imunoterapiju u slučaju malignih bolesti bolnice u sastavu izraelskog zdravstvenog centra Hadasa.

Direktor kineskog Centra za ispitivanje respiratornih bolesti u gradu Guangdžou Džong Nanšan kaže da visoko ocenjuje vakcinu Insituta „Gamalej“ protiv virusa korona.

Čestitao je Rusiji na tome što je registrovala vakcinu.

AKO MAKRON ŽELI DA POMOGNE BELORUSIJI, NEKA PRVO PUSTI MENE DA BUDEM POSREDNIK IZEMEĐU NJEGA I "ŽUTIH PRSLUKA"! Lukašenko nema dilemu: Mi smo imali izbore, MORAMO DA NASTAVIMO DA ŽIVIMO U MIRU!

- Ruska adenovirusna vakcina je bezbedna i treba uspešno završiti klinička ispitivanja - rekao je on.

Hildegand Ertl, profesorka u Centru za vakcine i imunoterapiju pri Institutu Vistar u Filadelfiji, ističe da iz svega što je videla ruska vakcina najviše obećava.

Profesor virusologije na Univerzitetu Reding u Velikoj Britaniji Jan Džons ukazuje da postoji dovoljno informacija o rekombinantnim vakcinama na bazi adenovirusa da može da se govori o bezbednosti ove vakcine u uobičajenoj dozi.

Suosnivač indijskog Istraživačkog centra Svadeši, Ašvani Mahadžan ističe da se posle pitanja efikasnosti vakcine pojavljuje se pitanje njene cene.

- Smatram da će ruska vakcina na oba pitanja dati dobar odgovor - ocenio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija