• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.08.2020

13:53

TERORISTIČKI NAPAD NA LIBIJSKU AMBASADU U MINSKU! Brutalno pretučen diplomata!

Vesti

TERORISTIČKI NAPAD NA LIBIJSKU AMBASADU U MINSKU! Brutalno pretučen diplomata!

Podeli vest

Grupa od oko 30 pristalica libijske vlade nacionalnog jedinstva napala je zgradu ambasade Libije u Minsku, izjavio je Muhamed Istejta, predstavnik ambasade Libije u Belorusiji, koji zastupa vlasti pod kontrolom Halife Hatara

Istejta je za RIA Novosti rekao da je do napada došlo jutros, te da je on pretučen u napadu.

LUKAŠENKO UPOZORIO NAROD: U toku je hibridni rat i vršenje pritiska na Belorusiju!

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI FBI BEGUNAC! Pobio ćerke jer im momci nisu bili muslimani! (FOTO)

- To je bio teroristički napad na zgradu ambasade, koja se smatra teritorijom Libije. Oni nisu bili Libijci - rekao je Istejta.

Prema njegovim rečima, svi napadači imaju belorusko državljanstvo, a sa njima su bili i bivši poverenik i blagajnik ambasade iz vlade nacionalnog jedinstva, koje lično poznaje.

Istejta je naveo da ima sukob sa napadačima već dva meseca i da je ovo drugi napad. On je rekao da grupa traži da on napusti ambasadu i da je preda pristalicama vlade nacionalnog jedinstva.

U Libiji je nakon svrgavanja Moamera Gadafija došlo do političke krize. Vlada nacionalnog jedinstva, na čijem je čelu Fajez Saradž, kontroliše Tripoli i zapadni deo zemlje, a vlasti istočnog dela zemlje sarađuju sa Libijskom nacionalnom armijom pod komandom Halife Haftara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija