• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.08.2020

08:37

DONALD TRAMP OTKRIO: Evo zašto MORAMO da kupujemo naftu od Rusije!

Vesti

DONALD TRAMP OTKRIO: Evo zašto MORAMO da kupujemo naftu od Rusije!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je Amerika zbog demokrata koji se protive izgradnji cevovoda za prevoz energenata primorana da kupuje naftu od Rusije

On je to izjavio na mitingu u Nju Hempširu rekavši da celokupan region Nove Engleske na severoistoku SAD, upravo zbog toga ima najvišu cenu električne energije.

LUKAŠENKO I PUTIN DALI ŽESTOK ODGOVOR NATO ALIJANSI! Polovina vojske stavljena u BORBENU GOTOVOST!

VAŠINGTON GA MRZI JER JE OTKRIO DA SU LICIMERNI! Ivanka Tramp o ocu: Narod ga voli jer je efikasan i realan, Bajden bi bio samo marioneta! (VIDEO)

- U Novoj Engleskoj je struja najskuplja. A znate zašto? Jer guverner Njujorka Endrju Kuomo ne dozvoljava da se kroz gornji deo te američke države postavi cevovod kako bi i nafta i gas prošli tuda - rekao je on.

Zatim je Tramp upitao okupljene da li su svesni gde države koje ulaze u sastav Nove Engleske kupuju naftu naglasivši da taj energent za njihove potrebe dolazi upravo iz Rusije.

Inače, mediji podsećaju da je SAD prošle godine od Rusije kupovala u proseku oko 515.000 barela dnevno.

Istovremeno, navodi se da je ukupan uvoz ruske nafte i naftnih derivata u Ameriku iznosio oko 13,8 milijardi dolara.

Regija Nova Engleska se sastoji od šest saveznih država: Mejn, Vermont, Nju Hempšir, Masačusets, Konektikat i Roud Ajland. Najveći grad regije, kao i njeno najveće privredno i kulturno središte je Boston.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija