• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2020

16:52

"UBILI BI GA DA SE NIJE BRANIO"! Tramp stao na stranu tinejdžera koji je ubio dvojicu demonstranata, pa udario na levičare! (VIDEO)

Vesti

"UBILI BI GA DA SE NIJE BRANIO"! Tramp stao na stranu tinejdžera koji je ubio dvojicu demonstranata, pa udario na levičare! (VIDEO)

Podeli vest

Sekretarijati za unutrašnje poslove i za pravosuđe započinju istragu o "levičarskim građanskim nemirima" u "gradovima koje vode demokrate", objavio je predsednik SAD Donald Tramp, navodeći da su federalne akcije suzbijanja građanskih nemira rezultirale hapšenjem 200 ljudi, od čega 100 u Portlandu

- U Americi nikada se nećemo predati vladavini rulje, jer ukoliko rulja vlada, demokratija je zaista mrtva - rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Tramp je naglasio da je potreban red, samo nekoliko sati pre nego što je predsednički kandidat demokrata Džo Bajden rekao da "predsednik ne može da zaustavi nasilje, jer ga je godinama on podstrekivao", prenosi Glas Amerike.

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U S. MAKEDONIJI! Uhapšena trojica pripadnika Islamske države!

OVI STVARNO PRIZIVAJU ĐAVOLA?! Šarli Ebdo, uoči suđenja za terorizam, najavljuje opet karikature Muhameda! (FOTO)

Tramp je na to uzvratio da je Bajdenova strategija "da se preda levičarskoj rulji".

Ova razmena optužbi događa se devet nedelja pre predsedničkih izbora, pred koje Bajden vodi ispred Trampa u istraživanjima javnog mnjenja na nacionalnom nivou, mada je ta prednost tesna u nekim ključnim državama.

Tramp će danas posetiti Kenošu, u Viskonsinu, gde su demonstracije postale nasilne nedelju dana nakon što je beli policajac upucao Afroamerikanca Džeka Blejka sedam puta u leđa, dok su policajci pokušavali da ga uhapse.

Takođe, beli tinejdžer koji je tvrdio da brani svoj posao u Kenoši, optužen je da je iz automatskog oružja usmrtio dvoje ljudi i ranio trećeg tokom uličnih demonstracija.

Tramp je rekao novinarima da ne planira da se sastane sa Blejkovom porodicom, jer su oni želeli da tome prisustvoje advokat.

Predsednik je takođe odbio da kritikuje akcije Kajla Ritenhausa, tinejdžera koji se suočava sa pet krivičnih optužnica zbog pucnjave na ulicama Kenoše, uključujući i prvostepeno ubistvo s namerom.

- Vrlo su ga nasilno napali - rekao je Tramp o Ritenhausu.

On je dodao da bi Ritenhaus verovatno bio ubijen da nije otvorio vatru na demonstrante.

Guverner Viskonsina, Toni Evers, pozvao je Trampa da preskoči posetu Kenoši, ocenivši da će njegovo prisustvo samo omesti prevazilaženje podela.

Evers je doveo trupe Nacionalne garede u Kenošu i rprihvatio pomoć dodatnih federalnih snaga kako bi suzbio ulično nasilje nakon što je Blejk upucan i nakon što je ostao delimično paralizovan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija