• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

13:07

EU SE BUDI, TRAŽI SE VEĆE ANGAŽOVANJE U ZAPADNOM BALKANU! Austrijski poslanici nisu oduševljeni zbog sporazuma u Vašingtonu!

Vesti

EU SE BUDI, TRAŽI SE VEĆE ANGAŽOVANJE U ZAPADNOM BALKANU! Austrijski poslanici nisu oduševljeni zbog sporazuma u Vašingtonu!

Podeli vest

Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu na Vašingtonski sporazum gledaju sa ne preteranim oduševljenjem, slično kao i većina u Briselu, ali priznaju da je taj dokument "probudio" EU i traže veće angažovanje Unije u regionu Zapadnog Balkana

Poslanik Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Andreas Šider tako kaže da je sporazum bio pre svega u funkciji američkog predsednika Donalda Trampa, ali, kako je rekao tokom on line diskusije, "dobro je da se sada probudi EU i da se ponovo snažnije bavi tim konfliktom“.

TRAMP NOMINOVAN ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR! Norveški poslanik predložio američkog predsednika zbog OVOG sporazuma!

POTPISAN SPORAZUM OPOZICIJE! Crna Gora počinje novu eru! Krivokapić, Bečić i Abazović utanačili principe o novoj vladi!

Poslanica NEOS-a Klaudija Gamon ukazala je da nije zagarantovano da će se kosovsko stanovništvo automatski opredeliti za evropski put, te da bi nedostatak angažovanja EU mogao imati fatalne posledice.

Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) Lukas Mandl upozorio je na rastući uticaj u regionu Kine, Turske, Rusije i delova arapskog sveta, ukoliko Evropa ostane pasivna.

 

 

Mandl, koji je ujedno i austrijski lobista za Kosovo, smatra da priznanje Kosova od strane Izraela treba da bude primer za preostalih pet zemalja EU koje to nisu učinile.

Što se pitanja premeštanja ambasade u Jerusalim tiče, što je suprotno stavu EU, Mandl smatra da se tome daje preterani značaj.

Šider je istakao da, do nedavno razmatrana, razmena teritorija nije rešenje za konflikt Beograda i Prištine, a taj stav sa njim deli i poslanik Zelenih Tomas Vajc, koji ističu da je pristupna perspektiva kako za Srbiju, tako i Prištinu moguća samo ako dve strane reše svoj odnos.

Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu naglasili su da je velika greška što EU već dve godine nije omogućila bezvizni režim za građane Kosova.

- Nije pametno za budućnost ako ne ispunjavamo naša obećanja - podvukao je Vajc.

BONUS VIDEO:

ALO IDIOTE, TO ŠTO ĆEŠ TI DA POGINEŠ NI PO JADA, UBIĆEŠ NEKOG MANIJAČE! Šok snimak iz centra Beograda!

NEDELJNI KEŠ HOROSKOP: Blizanci očekuju manji novčani dobitak, Lav će dobiti ponudu za bolje plaćen posao, a ovaj znak se plaši da će BANKROTIRATI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija