• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

13.09.2020

14:25

AMERIKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! Raste broj paravojnih formacija koje podržavaju Trampa

Vesti

AMERIKA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! Raste broj paravojnih formacija koje podržavaju Trampa

Podeli vest

U Sjedinjenim Država uvećava se broj paravojnih formacija koje podržavaju predsednika Donalda Trampa i preziru pokret "Životi crnaca vrede"

Eksperti upozoravaju na njihovo delovanje usred nemira i protesta u zemlji, strahujući od dalje eskalacije situacije, piše Dojče vele.

Prošle godine je u SAD postojala 181 takva paravojna formacija, a danas njihov broj sve više raste. Pripadnici ovih građanskih milicija dele Trampove stavove, odbacivanje tradicionalnih medija i sklonost oružju.

Šta se to još opasno sprema u Americi čitajte OVDE.


Sociolozi i istoričari upozoravaju na njihovo delovanje, naročito u kontekstu nemira i protesta u zemlji, na kojima se sukobljavaju sa demonstrantima, podstičući agresiju.

Osim toga, analitičari smatraju da bi situacija mogla dodatno da se pogorša, čak i do stanja sličnog građanskom ratu, s obzirom na Trampovu najavu da neće bezuslovno prihvatiti eventualni poraz na izborima početkom novembra.

Foto: reuters

Naoružane grupe građana poput "Kenoša gard" sada patroliraju sa pancirima i u maskirnim odelima.

Na snimcima se može videti kako im policajci zahvaljuju ili ih snabdevaju vodom - javna je tajna da američka policija ceni pomoć naoružanih građana.

Među njima je bio i 17-godišnji mladić Kajli Ritenhaus, Trampov pristalica.

Ritenhaus je u Kenošu doputovao iz susednog Mičigena kako bi automatskom puškom zaštitio radnje od pljačkaša na protestima, kada je upucao dvojicu demonstranata.

Ovaj slučaj je podelio naciju, a na jednoj konferenciji za štampu, predsednik Tramp je rekao da bi demonstranti verovatno ubili Ritenhausa da se nije branio.

BONUS VIDEO:

OPET! Policija u Americi brutalno ubila još jednog mladog Afroamerikanca!

SUPERBAKA IZ BEO ZOO VRTA! Upoznajte Tvigi, najstariju slonicu u regionu!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pitanjce

pre 3 godine

Дакле "у име хуманизма и против расизма" може да се дивља и пали али нико не сме да брани своју имовину и себе? Зашто су "опасни они који подржавају председника државе" а "хумани" они који пале? Па то смо већ превише пута видели по свету изгледа да је стигло и у САД!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija