• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2020

18:02

NI PALESTINA NI IZRAEL! Pompeo "otkrio" ko predstavlja najveću opasnost na Bliskom istoku!

Vesti

NI PALESTINA NI IZRAEL! Pompeo "otkrio" ko predstavlja najveću opasnost na Bliskom istoku!

Podeli vest

Rat između Izraela i Palestine nije bio najveći problem u tom regionu, već teritorijalne pretenzije Irana, što je predstavljalo i stratešku pretnju za SAD, kaže državni sekretar SAD Majk Pompeo, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma između Izraela i UAE u Vašingtonu

Pompeo je, u onlajn diskusiji sa predsednikom i generalnim direktorom američkog Atlantskog saveta Frederikom Kempom, kojoj je prisustvovao i Tanjug, poručio da su SAD na Bliskom istoku uradile ono što je u nacionalnom interesu tih zemalja, a istovremeno poštujući njihov suverenitet.

ŠOK! TVRDNJE KINESKOG VIRUSOLOGA UZDRMALE SVET! Otkriveno kako je korona stvorena u Vuhanu (VIDEO)

NJIHOVO UKLANJANJE J BIO "DOBAR POTEZ"! Evo koga je sve Tramp hteo da eliminiše!

On je podsetio i da su prošle nedelje i sukobljene strane u Avganistanu sele za pregovarački sto.

-Zahvaljujući liderstvu predsednika Donalda Trampa u poslednje tri godine dostigli smo takve rezultate - naglasio je Pompeo i potvrdio ličnu spremnost da bude deo i nove administracije predsednika Trampa, ukoliko bude ponovo izabran za predsednika na predstojećim izborima.

Na pitanje da prokomentariše kako Iranci gledaju na sporazum između Izraela i UAE, Pompeo kaže da Iran smatra da ovaj sporazum ugrožava njihovu stabilnost, a da to zapravo govori o karakteru vlasti u Iranu.

Foto: reuters

Kada je reč o kinesko-američkim odnosima, Pompeo naglašava da je potrebno da Amerikanci imaju fundamentalno razumevanje o tome kako se kreiraju radna mesta i ekonomski razvoj u SAD.

Kako je istakao, najvažniji saveznik u odnosima sa Kinom, koji Vašington treba da ima, je američki narod, te da je suština da Amerikanci razumeju kinesku pretnju i da shvate da se više stotina hiljada radnih mesta u SAD gubi zbog toga.

Kada je reč o 5G mreži, Pompeo je kazao da su potrebne bezbedne kompanije i istakao da veruje da će biti kompanija na “Zapadu” koji će za razliku od postoječih, pružiti napredniju, a istovremeno bezbedniju tehnologiju.

On je takođe komentarisao pokušaje američkog predsednika za normalizaciju odnosa sa Severnom Korejom i kazao je da su postojale nade za dalji napredak, da Kim Džong Un može da ide u drugom pravcu, te da je još optimista po tom pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija