• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

27.09.2020

20:29

(VIDEO) SVET NA IVICI KATASTROFE, U RAT U NAGORNO KARABAHU UŠLE I TURSKA I JEREVAN, RUSIJA TO NE MOŽE GLEDATI MIRNO! Ako sve ne stane "u roku od 24 sata" NEK NAM JE BOG U POMOĆI!

Vesti

(VIDEO) SVET NA IVICI KATASTROFE, U RAT U NAGORNO KARABAHU UŠLE I TURSKA I JEREVAN, RUSIJA TO NE MOŽE GLEDATI MIRNO! Ako sve ne stane "u roku od 24 sata" NEK NAM JE BOG U POMOĆI!

Podeli vest

Jermenija potpuno stala iza Karabaha - možda će priznati njegovu nezavisnost. Jerevan je optužio Tursku da se meša u tekuća neprijateljstva oko sporne regije Nagorno-Karabah, a Ankara je više puta izrazila podršku svojoj azerbejdžanskoj "braći". Štaviše, Erdogan je Jermeniju nazvao "najvećom pretnjom miru i spokoju u regionu". Rekao je da je cela turska nacija spremna da stane uz Azerbejdžan "svim sredstvima, kao i uvek"

Ukoliko se sukob ne obustavi u "roku od 24 sata" u rat će se neminovno umešati i Moskva koja ne može mirno gledati šta se dešava na njenim granicama, niti sme dopustiti da "stvar izmakne kontroli". To istovremeno znači i reakciju NATO i Zapada, a onda NEK NAM JE BOG U POMOĆI!

Vojni eksperti, ipak, procenjuju da Azerbejdžan trenutno nema snage da osvoji Karabah. Jermenija, koja stoji iza svojih sunarodnika, ipak dopušta mogućnost velikog rata i prenošenje borbi i na njenu državnu teritoriju.

Ministarstvo odbrane u Jerevanu, koje se pozvalo na zamenika ministra odbrane Karabaha Artura Sargsjana, saopštilo je da je 16 jermenskih vojnika ubijeno u današnjim borbama, a da je još 100 ranjeno.

Predsednik Vlade Jermenije Nikol Pašinjan, koji je o razvoju situacije obavestio i Vladimira Putina, posle hitnog zasedanja nacionalnog parlamenta, izjavio je da zvanični Jerevan razmatra mogućnost priznavanja nezavisnosti samoproglašene Republike Nagorno-Karabah.

BOSNU OD RASPADA DELE "MILIMETRI", SRBI I HRVAT SPREMNI NA ZAJEDNIČKU DEKLARACIJU O ISTUPANJU IZ BIH?! Nikad brutalnije upozorenje Sarajevu!


- Rat velikih razmera na Južnom Kavkazu, na čijem smo pragu, može poprimiti šire razmere i ugroziti i međunarodnu bezbednost - rekao je Pašinjan.

   
On je poručio i da je "Jermenski narod je spreman za rat, jer je uvek bio svestan da se armenofobija, neprijateljstvo i mržnja podstiču u Azerbejdžanu i da ne mogu ni dovesti do drugih rezultata..." 

- Jermenija je garant bezbednosti i nezavisnosti Arcaha (samoimenovanje Karabaha). Jermenija će svim potencijalom svog stanovništva i državnog sistema zaštititi granice otadžbine - poručio je on.

Portparol armije Karabaha Suren Sarumjan demantovao je, u međuvremenu,  tvrdnje iz Bakua da su azerbejdžanske oružane snage opkolile karabahski garnizon Martakert i navodno mu ponudile da se preda:

- To su apsolutne dezinformacije.

 S druge strane, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev odobrio je uvođenje vanrednog i ratnog stanja u više gradova i regiona. Takođe i uvođenje policijskog časa u trajanju od 21:00 do 6:00.

Jerevan je pozvao Tursku da se ne meša u tekuća neprijateljstva oko sporne regije Nagorno-Karabah, upozoravajući da bi se sukob mogao preliti preko regionalnih granica. Ankara je ranije obećala „punu podršku" Azerbejdžanu.

- Tursko agresivno ponašanje ozbiljan je razlog za zabrinutost - rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan u televizijskom obraćanju naciji. 

Podsetimo, turski predsednik Redžep Taip Erdogan ranije je rekao da Azerbejdžan, koji je umešan u teške granične borbe zbog spornog Nagorno-Karabaha, "nije sam" u sukobu.

Turska je više puta izrazila podršku svojoj azerbejdžanskoj „braći". Erdogan je Jermeniju nazvao „najvećom pretnjom miru i spokoju u regionu". Rekao je da je cela turska nacija spremna da stane uz Azerbejdžan "svim sredstvima, kao i uvek". Nije precizirao koja bi „sredstva" mogla biti dostupna Azerbejdžanu. Turski zvaničnici nižeg nivoa takođe su podelili njegov stav.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog nastavka borbenih dejstava velikih razmera na liniji dodira i o informacijama o poginulim i ranjenim. Naglašena je potreba za što skorijim prekidom vatre.

BREGZIT JE DUBOKOJ DRŽAVI UZEO VELIKI DEO MOĆI, ALI JE SA PROJEKTOM KORONA VIRUSA USPELA DA JE POVRATI! Sloboda nikada nije jeftina!

Takođe se dodaje da će „Rusija, zajedno sa ostalim kopredsednicima Minske grupe OEBS-a, nastaviti da preduzima napore na posredovanju usmerene na stabilizaciju situacije".

Moskovski vojni ekspert Viktor Murahovski smatra da je Baku možda želeo da prodemonstrira svoju vojnu moć nakon završenih manevara Kavkaz-2020, tokom kojih je Jermenija još jednom demonstrirala vojni savez sa Rusijom.

       
- U ovom sukobu ne može biti jasnog pobednika.Taktički uspeh je moguć, ali da bi Azerbejdžan zauzeo ceo Karabah, morao bi da mobiliše polovinu svoje vojske - dva ili tri armijska korpusa i vazduhoplovstvo u punom kapacitetu, a on za to nije spreman.

ŠVAJCARCI OTKRILI KAKO NESTAJU SVEDOCI PROTIV OVK! Za Bajdena je Tači "Džordž Vašington Kosova", za EU borac za slobodu... Teror i ubistva Srba ih nisu zanimala, sada su posledice brutalne!

Neprijateljstva između Jermenije i Azerbejdžana izbila su duž granice Nagorno-Karabaha ranije danas, uključujući artiljerijska granatiranja, tenkovske borbe i avijaciju. Obe strane prijavile su civilne žrtve i saopštile da su jedna drugoj nanele gubitke. Jermenija je proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju, kao što je to učinio i Nagorno-Karabah, većinski naseljen Jermenima.

 

BONUS VIDEO

MAGAVA - PACOV HEROJ! Odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost

DRAGAN IZ ČAČKA JE POKRENUO SOPSTVENI BIZNIS I TAKO OSTVARIO DEČAČKI SAN! Čačani svog sugrađanina dočekali aplauzom!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hag

pre 3 godine

Jermenija bi pomagala braći u karabahu al ne bi da Turska pomogne braći u Azerbejđžanu?! Mudro :) Pojest će ih Turci za 24h....Rusima je važnija Turska i interesi koje ostvaruju preko Turske nego grupa pravoslavnih terorista koja je okuprala tudju zemlju ;) Posmatrajte.....

Zoran

pre 3 godine

Aj ti islamista sikter odavde ovo su hricanske novine i zapamti to drugi put idi u Avaz

Papundek

pre 3 godine

Ne samo da si glup ko noc, vec veoma rasisticki nastrojen, nevaspitan i minoran!

Lala iz Banata

pre 3 godine

...Ко се мача латио од њега је и посечен био...! Турска се ето латила мача...То је њен крај и коначан излазак из Европе...Истамбул поново потаје КОНСТАНТИНОПОЉ а "Аја Софија" хришћанска црква како је одувек и била...Никакво "кречење" православних икона - не може један ПРАВОСЛАВНИ ХРАМ претворити у џамију...Долазе рачуни на наплату...ПУТИН се пита и на њему је последња...!!

Ljube

pre 3 godine

A zasto " da nam je Bog u pomoci " ,,,prvo u Srbiji Boga nema ni u petama od naroda ,drugo pa Rat je nuzno Zlo . Narodi nisu nista naucili od prethodna dva , imaju " trecu srecu ". ......

Anarhista

pre 3 godine

Одлично. Сваки корак је критичан за коначно уништење турског накота. 100 нуклеарки би требало да уклони исламску секту са планете.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija