• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

30.09.2020

07:10

MERKELOVA SE SPREMA ZA DRAMATIČAN SCENARIO! Jedina je Nemcima i Evropi saopštila STRAŠNU ISTINU, sada predstoji BORBA!

Vesti

MERKELOVA SE SPREMA ZA DRAMATIČAN SCENARIO! Jedina je Nemcima i Evropi saopštila STRAŠNU ISTINU, sada predstoji BORBA!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel sinoć je sa liderima nemačkih saveznih država i gradonačelnicima održala hitan korona samit, zabrinuta zbog aktuelne epidemiološke situacije u toj zemlji, pošto je samo nekoliko dana ranije upozorila da trend ide ka tome da u Nemačkoj bude registrovano 19.200 novozaraženih dnevno!

"Ako ovako nastavimo, ovim trendom, onda ćemo imati 19.200 infekcija dnevno", upozorila je prethodno na video konferenciji predsedništva CDU, a sinoć su preduzeti konkretni koraci kako bi Nemačka izbegla katastrofu.

Odlučeno je da se ograniči broj ljudi prilikom okupljanja, a kažnjavaće se oni koji krše pravila praćenja u pokušaju da se spreči širenje koronavirusa tokom jeseni i zime, izjavila je u utorak kancelarka Angela Merkel.

Ograničenja će biti ciljana, jer je potrebno izbegavati ponovno zaustavljanje cele zemlje po svaku cenu, rekla je ona nakon konferencije sa liderima 16 nemačkih država, dodajući da je prioritet održanje ekonomije, prenosi Rojters.


Ona je rekla da bi "strategija vrućih tačaka" ograničila privatne zabave na 25 ljudi, a javne na 50 u oblastima u kojima je stopa zaraze 35 zaraženih na 100.000 osoba tokom sedam dana.

Merkel je rekla da su sledeći prioriteti škole i jaslice koje treba da ostanu otvorene. Ako stopa zaraze dostigne 50 na 100.000, privatne proslave bile bi ograničene na 10 ljudi, a javne na 25.


Foto: Reuters

Prema evropskim standardima, Nemačka je do sada imala relativno nisku stopu zaraze i smrtnosti tokom pandemije, ali Merkelova je upozorila da bi situacija mogla da se pogorša ako se nastavi istim tempom.

Zemlja je u utorak prijavila 2.089 slučajeva koronavirusa, ukupno 287.421, sa 9.471 smrtnim slučajem, saopštio je Robert Koh Institut za zarazne bolesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija