• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

30.09.2020

18:30

TURSKA PREDLOŽILA RUSIJI - REŠIMO SUKOB U NAGORNO-KARABAHU "OPROBANOM METODOM"! Moskva iskulirala Ankaru - NIJE IM TO SIRIJA!

Vesti

TURSKA PREDLOŽILA RUSIJI - REŠIMO SUKOB U NAGORNO-KARABAHU "OPROBANOM METODOM"! Moskva iskulirala Ankaru - NIJE IM TO SIRIJA!

Podeli vest

Turska je Rusiji predložila da se pitanje sukoba u Nagorno-Karabahu reši „oprobanom metodom", odnosno po uzoru na sirijski model, izjavio je turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu

Kako je rekao, bilo bi dobro kada bi se što pre pokrenuo zajednički rad po tom pitanju, baš kao što su Moskva i Ankara radile u Siriji.

- Ovaj sukob do sada nije rešen ni na bilateralnom, ni na multilateralnom nivou. Nerešenost sukoba samo ohrabruje Jermeniju", rekao je on i dodao da je Azerbejdžan predugo tolerisao jermensku "okupaciju".

Prema njegovom mišljenju, pitanje takođe može da se reši ako Jermenija povuče svoje trupe sa teritorije nepriznate republike Nagorno-Karabah.

ŠTA SU SRBIMA JERMENI?! Došli su na Kosovski boj kao turski najamnici, a onda su ugledalii srpske crkve... TRI SUDBINSKA SUSRETA DVA NARODA, jedan je bio presudan po nas...

Kako je rekao, razgovor na tu temu održan je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

- Kao što zajedno delujemo u Siriji, pokušali smo i ovde, ali nismo uspeli. Kažu: Neka se obustavi rat. Neka bude tako. Mora da se proglasi primirje, ali Jermenija mora da se povuče sa okupiranih teritorija. Da li se to govori? Ne. Kako će se onda rešiti to pitanje - rekao je ministar.

KRIVOKAPIĆ OTPOČEO RAZGOVORE O SASTAVU NOVE VLADE! Preostaje sastanak još sa Medojevićem i Abazovićem!

Čavušoglu je nešto ranije izjavio da je Turska spremna da podrži Azerbjedžan i na bojnom polju i za pregovaračkim stolom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
istina

pre 3 godine

Hahshs, koji ste vi djikani. Azeri ih razvaljuju.

Boban

pre 3 godine

Problemi na liniji Grčka-Trska-Azerbejdžan-Jermenija-Ukrajina- Belorusija-Litvanija-Letonija -Estonija. Da, da stvarati što više konflikta i ratova na granicama Rusije. To je cilj valjda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija