• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.10.2020

17:56

OVO JE PRVA EVROPSKA PRESTONICA KOJA SE PONOVO ZATVARA! Nove mere protiv KORONAVIRUSA!

Vesti

OVO JE PRVA EVROPSKA PRESTONICA KOJA SE PONOVO ZATVARA! Nove mere protiv KORONAVIRUSA!

Podeli vest

Madrid je prva evropska prestonica koja će se opet zatvoriti, a nakon što su lideri regiona danas nerado pristali da se povinuju naredbi centralne vlade o zabrani nebitnih putovanja u špansku prestonicu i iz nje, a zbog sprečavanja širenja koronavirusa

Madrid je prva evropska prestonica koja će se opet zatvoriti, a nakon što su lideri regiona danas nerado pristali da se povinuju naredbi centralne vlade o zabrani nebitnih putovanja u špansku prestonicu i iz nje, a zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

Zbog povećanog broja slučajeva, Madrid i još devet okolnih opština ući će u karantin, a biće dozvoljeno samo putovanje radi posla, škole, posete doktoru ili kupovine, a skratiće se i rad barova i kafića sa jedan sat posle ponoći na 23 sata, prenosi Rojters.

Lider madridskog regiona Izabel Dijaz Ajsuo najavila je da će se žaliti sudu zbog karantina, a zbog te odluke koja je naljutila građane Madrida.

(VIDEO) HRVAT NASRNUO NA TRUDNICU U KAFIĆU, PA JE GAZIO PO GLAVI! Užas u Austriji!

Ona je rekla da nije imala izbora zbog čega je i odlučila da za sada pristane na karantin.

- Ovaj region se ne buni i strogo ćemo se pridržavati svih naredbi. Ali ići ćemo na sudove i zalagati se za prava Madriđana - rekla je ona.

Madrid je sa 859 zaratženih korona virusaom na 100.000 stanovnika glavno žarište Evrope, zbog čega je španska vlada u sredu uveče odlučila da uvede ponovo karantin.

Do petka uveče biće poznata sva pravila karantina, kao i kada počinje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija