• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2020

11:12

POSLE HAOSA U KIRGISTANU! Centralna izborna komisija poništila izbore!

Vesti

POSLE HAOSA U KIRGISTANU! Centralna izborna komisija poništila izbore!

Podeli vest

Centralna izborna komisija Kirgistana proglasila je danas rezultate parlamentarnih izbora održanih 4. oktobra nevažećim


"Zbog brojnih nepravilnosti tokom glasanja i u predizbornom periodu, na sastanku članova Centralne izborne komisije doneta je odluka da se parlamentarni izbori proglase nevažećim", navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.


Pristalice nekoliko partija koje prema preliminarnim rezultatima izbora nisu osvojile nijedno mesto u parlamentu, okupile su se sinoć na centralnom trgu u prestonici Biškeku, ocenjujući da je glasanje lažirano.

Demonstranti su posle višečasovnih okršaja sa policijom upali u zgrade parlamenta i vlade i oslobodili iz zatvora bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva i premijera Sapara Isakova.

Kirgistanski opozicioni političar i bivši visoki bezbednosni zbaničnik Kursan Asanov proglasio se za vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova, a opozicione grupe zauzele su još nekoliko zgrada, među kojima i sedište gradonačelnika Biškeka i imenovali vršioca dužnosti šefa nacionalne bezbednosti, državnog tužioca i komandanta glavnog grada.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO/VIDEO) DEMONSTRACIJE U KIRGISTANU, 600 POVREĐENO U SUKOBIMA S POLICIJOM! Protestanti koji osporavaju rezultate izbora upali u parlament, oslobodili bivšeg predsednika iz zatvora!
Planeta

(FOTO/VIDEO) DEMONSTRACIJE U KIRGISTANU, 600 POVREĐENO U SUKOBIMA S POLICIJOM! Protestanti koji osporavaju rezultate izbora upali u parlament, oslobodili bivšeg predsednika iz zatvora!

Demonstranti koji osporavaju rezultate parlamentarnih izbora u Kirgistanu, a kojima dominiraju sve stranke bliske predsedniku, upali su posle višečasovnih okršaja sa policijom u zgrade parlamenta i vlade i oslobodili iz zatvora bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva i premijera Sapara Isakova

06.10.2020

09:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija