• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.10.2020

16:00

SA NAMA NEMA ZAJE*AVANJA! Do zuba naoružani Afroamerikanci uteruju strah u kosti u Luizijni! (VIDEO)

Vesti

SA NAMA NEMA ZAJE*AVANJA! Do zuba naoružani Afroamerikanci uteruju strah u kosti u Luizijni! (VIDEO)

Podeli vest

Afroamerička oružana grupacija koji se prestavljaju kao "Sa nama nema zaje*avanja koalicija" (NFAC) okupila se u Lafajetu u Luizijani zbog protesta protiv policijske brutalnosti

Demonstracije su usledile zbog povećane rasne tenzije u Americi.

Više stotina afroameričkih NFAC članova paradiralo je Lafajetom u subotu. Kolona Afroamerikanaca do zobu naoružanih, sa pancirima i taktičkom opremom.

Šetnja je održana kako bi se tražila pravda za Traforda Palerina, Afroamerikanca kojeg je u avgustu ubila policija Lafajeta. Članovi NFAC-a su takođe bili motivisani da održi skup u gradu nakon što im je kongresmen iz Luizijane navodno zapretio u poruci na Fejsbuku.

Lider NFAC-a, koji sebe naziva "Grandmaster Džej", održao je govor u kojem je tvrdio da se slogan američkog predsednika Donalda Trampa "Učinimo Ameriku opet velikom" ne odnosi na crnce.

- Ne sećam se da je ikada u ovoj zemlji nama bilo super - rekao je, a zatim poveo gomilu u skandiranje "crna moć".

Šetnja se završila mirno, ali je jedna osoba uhapšena nakon što je slučajno zapucala iz svog oružja.

NFAC su izjavili medijima da uhapšena osoba nije deo njihove organizacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djovani

pre 3 godine

Amerika sama sebi Imigracijom donela problem Amerike ,jos veci problem ne samo Ameriki vec i Evropi preti Islamizacija Imigranta koji je plan Turske Osmanije.Da Islamizuje Hriscanske zemlje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija