• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

06.10.2020

19:14

NEMAČKA VLADA I I DALJE TRAŽI KRIVCA: Ovo ne sme da prođe nekažnjeno, potvrđeno da je Navaljni bio žrtva napada hemijskim otrovom "NOVIČOK"

Vesti

NEMAČKA VLADA I I DALJE TRAŽI KRIVCA: Ovo ne sme da prođe nekažnjeno, potvrđeno da je Navaljni bio žrtva napada hemijskim otrovom "NOVIČOK"

Podeli vest

Nemačka vlada saopštila je danas da je potvrđeno da je Aleksej Navaljni bio žrtva napada hemijskim nervnim otrovom iz novičok grupe

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert saopštio je da je vlada zamolila Organizaciju za zabranjeno hemijsko naoružanje za tehničku pomoć u analizi uzoraka Navaljnog, i da su danas stigli rezultati analize iz dve referentne laboratorije.

- Rezultati se slažu sa rezultatima koje su već uradile specijalne laboratorije u Nemačkoj, Francuskoj i Švedskoj. Time je ponovo, jasno dokazano, da je Navaljni bio žrtva napada hemijskim nervnim borbenim sredstvom novičok grupe. Ta supstanca od strane Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja do sada nije zvanično uvrštena u njihovu listu - objasnio je Zajber.

Vlada trenutno analizira detaljan stručni izveštaj analize, a kod planiranog prosleđivanja ili objave ključnu ulogu imaće procena rizika proliferacije.

- Ne sme znanje o opasnoj supstanci dospeti u pogrešne ruke - podvukao je on.

Nemačka vlada ponovila je i zahtev Rusiji da se izjasni o ovim događajima.

O narednim koracima će narednih dana Izvršni savet Organizacije za zabranjeno hemijsko oružje sa krugom EU partnera razmeniti informacije.

- Svaka upotreba hemijskog naoružanja predstavlja značajni prestup koji ne sme ostati bez posledica - poručio je Zajbert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija