• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

22.10.2020

20:49

CRNI DAN U AMERICI! Ovo se nije desilo JOŠ OD AVGUSTA!

Vesti

CRNI DAN U AMERICI! Ovo se nije desilo JOŠ OD AVGUSTA!

Podeli vest

Dnevni broj žrtava korona virusa u SAD u sredu je dostigao najveći nivo za dva meseca, što je još jedan dokaz novog zamaha pandemije širom zemlje

Prema analizi Rojtersa koju prenosi Glas Amerike, prosečni broj preminulih od kovida-19 bio je oko 700 dnevno veći deo oktobra, da bi porastao na 1.237 u sredu, što je najviše od 19. avgusta.

Broj novozaraženih počeo je da raste pre pet nedelja, a zdravstveni eksperti su upozorili da će uslediti i rast broja žrtava.

U Viskonsinu, jednoj od država koje bi mogle da odluče pobednika na izborima 3. novembra, guverner Toni Evers apelovao je na građana "da ne izlaze iz kuće", nakon što je u toj državi, uz još pet, registrovan rekordan dnevni porast umrlih.

Od početka pandemije, u SAD je od kovida-19 preminulo više od 220.000, najviše u svetu. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u SAD takođe je među najvećim u svetu, posebno kada je reč o razvijenim zemljama.

EKSKLUZIVNO! PUTIN OTKRIO ŠTA ČEKA SVET! Čekaju nas tektonske promene, ništa više neće biti isto! DRŽAVE MORAJU BITI SPREMNE ZA...

U SAD je, treći dan zaredom, zabeleženo više od 60.000 novozaraženih, dok je ukupan broj obolelih premašio 8,3 miliona. Rast broja zaraženih je delom odraz i većeg testiranja u mnogim državama, mada veći broj hospitalizacija i žrtava nije povezan sa dodatnim testovima.

Zbog porasta broja slučajeva, zvaničnici u pojedinim državama ponovo su uveli određene restrikcije da bi suzbili širenje virusa.

U Ilinoisu, jednoj od devet država u kojima je registrovan najveći dnevni rast zaraženih od početka pandemije, pojedini stanovnici planiraju da protestuju protiv novih ograničenja koja je najavio guverner Džej Bi Priker, uključujući i zabranu služenja obroka u restoranima u nekim okruzima.

Pandemija je osim zdravstvene, nanela i ogromnu ekonomsku štetu, a mnogi Amerikanci jedva sastavljaju kraj s krajem, dok se u Vašingtonu pregovara o još jednom paketu pomoći.

Broj Amerikanaca koji su se prijavili za pomoć za nezaposlene pao je više od očekivanog prošle nedelje, ali je i dalje visok.

- Milioni ljudi su i dalje nezaposleni zato što se nisu vratili mnogi poslovi izgubljeni tokom najvećeg ekonomskog pada u istoriji - ocenio je glavni. ekonomista kompanija MUFG u Njujorku Kris Rapki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija