• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.10.2020

20:48

EVROPA KASNI ZA KORONOM! SZO: Potrebno je ozbiljnije ubrzanje!

Vesti

EVROPA KASNI ZA KORONOM! SZO: Potrebno je ozbiljnije ubrzanje!

Podeli vest

Evropi je potrebno ozbiljno ubrzanje u borbi protiv pandemije Kovida-19, a nedostatak kapaciteta za efikasno praćenje kontakata mogao bi da dovede do pogoršanja situacije, izjavio je danas izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije Majk Rajan

Broj zaraženih u Evropi čini 46 odsto svih slučajeva kovid-19 registrovanih na svetu, sa jednom trećinom broja smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti na planeti, rekao je Rajan na konferenciji za novinare u Ženevi.

On je napomenuo da Evropa "zaostaje" za virusom i da je potrebno "ozbiljno ubrzanje" u borbi protiv pandemije, prenosi Rojters.

Rajan je kao pozitivne ocenio povećanje bolničkih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od kovid-19 u Evropi, kao i smanjenje broja preminulih od posledica zaraze korona virusom, i pohvalio funkcionisanje zdravstvenih sistema i rad medicinskog osoblja.

FRANCUSKA PROŠIRUJE POLICIJSKI ČAS? Razmatraju su NOVE MERE!


Ipak, svedoci smo povećanja broja zaraženih i sve većeg nedostatka kapaciteta za efikasno praćenje kontakata, koje će dovesti do pogoršnja epidemiološke situacije, upozorio je on.

Izvršni direktor SZO je rekao da se mnoge zemlje u Evropi sada suočavaju sa različitim merama zatvaranja i da veruje da je to situacija u kojoj niko ne želi da se nađe.

Epidemiološka situacija u Evropi postaje sve gora, nakon što je niz zemalja prijavio najviši dnevni broj zaraženih od početka pandemije.

Broj smrtnih slučajeva na kontinentu premašio je 250.000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija