• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2020

11:13

"ZIMA ĆE BITI TEŠKA"! Merkelova se obratila naciji i poslala ozbiljno UPOZORENJE!

Vesti

"ZIMA ĆE BITI TEŠKA"! Merkelova se obratila naciji i poslala ozbiljno UPOZORENJE!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je u Bundestagu, predstavljajući nove mere za suzbijanje korona virusa, rekla da je pandemija zdravstveni, ekonomski, društveni, politički i psihološki test koji se može položiti samo uz solidarnost i uzajamnu pomoć

"Naravno da je pandemija veliki izazov i za Evropu. Vidimo kod naših suseda kako se pandemija brzo razvija i stavlja zdravstvene sisteme na test. Ipak, uverena sam da je EU sada spremnija za borbu protiv koronavirusa nego proletos. Evropska saradnja je naročito važna kod nabavke vakcine kada one bude spremno", kazala je Merkel.

Ona je rekla da se Nemačka nalazi u dramatičnoj epidemiološkoj situaciji, da je došlo do velikog skoka zaraženih koji je već sada zdravstveni sistem doveo do granica opterećenja.

"Iz ove situacije moramo brzo izaći. Dogovorene mere su prikladne, neophodne i srazmerne. Hitno je potrebno da ponovno uspostavimo mogućnost praćenja lanca zaraze. Zbog toga je cilj mera da se kontakti među ljudima sistematski smanje", navela je.

Kako je dodala, susreti među ljudima u velikoj meri moraju smanjiti i to čak do 75 odsto. Ona je upozorila da su populisti koji umanjuju rizik od korona virusa neodgovorni i opasni, prenosi Bild.

Kancelarku su tokom govora povicima prekidali poslanici ekstremno desničarske Alternative za Nemačku zbog čega je reagovao predsedavajući Volfgang Šojble. Na kraju je ipak dobila aplauz većine poslanika. Merkelova je najavila tešku zimu ali naglasila da će i tome doći kraj.

"Zima će biti teška. Četiri duga meseca. Ali završiće se .Nemačka se nalazi pred velikim izazovima. Sigurna sam da ih možemo savladati", zaključila je kancelarka.

Nemačka savezna i pokrajinske vlade dogovorile su se juče o delimičnom "zakljucavanju", na osnovu koga će barovi i restorani, bioskopi, pozorišta biti zatvoreni od 2. do 30. novembra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zavera

pre 3 godine

Najebali su svi državnici a to i zaslužuju jer su poslušnici svetskih vladara zarad neke jebene vlasti na koju su je postavili kao i sve upravo oni koji vladaju iz takozvane senke koji se ne pojavljuju u javnosti i koji su objavili veliki SVETSKI RESET novog svetskog poretka koji sprovode ,svi malte ne vladari država sveta osim nekih kao belorusija i rusija a koji se prave da veruju u zarazu jebenog virusa zbog diverzija i velikog političkog i ekonomskog pritiska poput sankcija zato im i uvode nerede.Bez obzira svi podanici novog svetskog poretka koji će voditi "šildi"??i krvni srodnici imaće svoj kraj kada se takav privatni poredak -nametne svetu i svedoci se sklanjaju a neće imati ko da ih brani jer će velika većina biti zombirana vakcinama.Tako da vi novinari i urednici malo više istražujte ono o čemu se ćuti i zabranjuje ako naravno smete.Ali ni vi se nećete spasiti jer grom o kojem pričam puca naj ranije u decembru i pržiće sve na svom putu da otkrije sveto i svetlo sunce umesto mraka i tame i bez čistog vazduha u koji nas guraju kao stoku u štale.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija