• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2020

17:30

JOŠ DVOJICA DRŽAVLJANA SEVERNE MAKEDONIJE UBIJALI U BEČU! Oglasila se policija u Skoplju!

Vesti

JOŠ DVOJICA DRŽAVLJANA SEVERNE MAKEDONIJE UBIJALI U BEČU! Oglasila se policija u Skoplju!

Podeli vest

Pored Fujtima Fejzulua, još dva državljana Severne Makedonije umešani su u sinoćne napade u Beču, saopštio je MUP Severne Makedonije.

- S popisa austrijske policije, koji je predat nekim policijama, uključujući i našu, utvrđeno je da još dve osobe, osim austrijskog imaju i državljanstvo Republike Severne Makedonije, odnosno K.F. (rođen u Modlingu, Austrija), A.G. (rođen u St. Poltenu, Austrija) i U.A. (rođen u Beču). Sektor za međunarodnu policijsku saradnju u Ministarstvu unutrašnjih poslova odmah je stavljen na raspolaganje kolegama iz Austrije i intenzivno sarađujemo oko svih elemenata povezanih sa ovim slučajem - piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova u Skoplju.

Foto: Tanjug

Napade u centru glavnog grada Austrije izveo je 20.godišnji Kujtim Fejzulu, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer u utorak, 3. novembra, nakon što je napadača nazvao "teroristom".

Policija je ubila Fejzulaja na mestu napada, a uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim za napad u Beču, rekao je ministar na konferenciji za novinare.

U napadu, koji se dogodio sinoć u centru Beča ubijene su četiri osobe i povređene najmanje 22 osobe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joco

pre 3 godine

Napravili su strasnu gresku, pucali su pored singangoge u Becu i ranili neke pripadnike jevrejske zajednice.... bojim se da Izrael to ne prasta, pobice ih MOSAD u zatvoru kao i njihove familije...

Nebojša

pre 3 godine

Zahtevamo od obe strane da sednu za pregovaracki sto i da se uzdrze od nasilja koje se intenzivira zbog neprimerenog izlaska na ulice austrijske vojske i policije. Prekomerna upotreba sile od strane austrijske policije i vojske mora da se zaustavi trenutno i da se mirni borci za slobodu i ljudska prava koji su na 6 lokacija pokazali da sila i problemi kojim su pritisnuti nisu beznacajni. Kao Srbija spremni smo da posaljemo svoje mirovne snage koje bi zastitile neduzne gradjane islamske veroispovesti a svakako smo spremni da postavimo svoje punktove kako bi austrijske snage sile ostale u svojim stanicama i kasarnama i prestale svojim prusustvom da vredjaju migrante kao i albance sa prostora Balkana. Neverovatno je da jos uvek nema zute kuce u Austriji gde bi gradjani Austrije donirali organe za ove ugrozrne borce za slobodu zivljrna i veroispovesti, a svakako je neverovatno da Austrija nije donela zakon o uklanjanju svih hriscanskih crkava koje vredjaju verska osecanja islamskih boraca za slobodu ili da se makar pretvore u islamske bogomolje. Ovo je samo sitno korigovani reprint izdanja njihovih izjava zadnjih 30 godina prema Srbima i Srbiji, kako su oni pricali nama, red je da im vratimo istom merom, s tim da mi njih necemo bombardovati uranijumom, nego ce nas stav biti KAO STE SEJALI I SEJETE TAKO ZANJETE. TO SU VAM VASI SIPTARSKI PRIJATELJI. Nije samo jasno kao ti isti kada su ubijali Srbe, policajce, vojsku su bili borci za slobodu, a kada rade isto u Austriji samo Austrijance onda su teroristi. Zar i sada nisu borci za slobodu.

faksa

pre 3 godine

Sto niste napisali da su to Albanci iz Severne Makedonije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija