• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2020

10:24 >> 20:50

(AMERIČKI IZBORI UŽIVO) BAJDEN SVE BLIŽI POBEDI! Dobio Viskonsin, vodi i u Mičigenu! Tramp će tražiti ponovno prebrojavanje glasova!

Vesti

(AMERIČKI IZBORI UŽIVO) BAJDEN SVE BLIŽI POBEDI! Dobio Viskonsin, vodi i u Mičigenu! Tramp će tražiti ponovno prebrojavanje glasova!

Podeli vest

Izbori u Sjedinjenim Američkim Državama se privode kraju, u mnogim delovima SAD birači su svoje rekli i glasovi se prebrojavaju, ostaje pitanje ko će biti predsednik SAD - aktuelni predsednik Donald Tramp ili njegov protivkandidat Džo Bajden

U nekim od najvećih država je pobednik već proglašen, dok se u ključnim državama glasovi još uvek prebrojavaju. U poslednjem prebrojavanju došlo je do preokreta u Viskonsinu i sada je Džo Bajden u prednosti sa više od 20.000 glasova.Neočekivani obrt dešava se i u Mičigenu gde je Bajden došao u prednost i sada vodi sa 10.000 glasova.

 

 

SVE PROMENE REZULTATA MOŽETE PRATITI OVDE:

22:05 - Trampov sin proglašava pobedu u Pensilvaniji

Iako je u Pensilvaniji prebrojano samo 85 odsto glasova, Trampov sin proglašava pobedu u toj državi.

Pobedu je proglasio na Tviteru.

22:00 - Tramp zahteva obustavu brojanja glasova u Pensilvaniji

Predizborni štab Donalda Trampa zatražio je od suda da "zabrani demokratama da skrivaju glasove u Pensilvaniji".

20:45 - Trampov štab tražio prekid brojanja glasova u Mičigenu

Iz Trampovog štaba javljajuju da su podneli tužbu u Mičigenu i da traže da država zaustavi brojanje glasova dok oni ne dobiju pristup nadzoru brojanja glasova. 

Si-En-En dodaje da proveravaju tu informaciju.

20:45 - Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova: Bajden - 248, Trump - 214

Kako su objavili CNN, a potom i AP, Bajden je osvojio još jednu važnu državu, a to je Viskonsin i sada ima 248 elektora (za pobedu potrebno 270). Ova država nosi 10 elektorskih glasova, a 2016. godine ju je osvojio Donald Tramp

Za Trampa je sada ključan Mičigen u kome Bajden ima prednost 49,7 naspram 48,8! 

19.01 - Bajden dobio Viskonsin, vodi i u Mičigenu

Prema najnovijim informacijama, koju su preneli svetski mediji, demokratki kandidat Džo Bajden osvojio je Viskonsin, jednu od dve ključne države za pobedu na izborima. Bajden je osvojio oko 20.000 glasova više nego tramp. Prema istim informacijama, gotovo svi glasavo u Viskonsinu su prebrojani, osim jednog gradića. Bajden, trenutno, vodi i u Mičigenu, koji je druga od ukupno tri ključne države.

18:52 - Tramp će tražiti ponovno prebrojavanje glasova!

Si-en-en tvrdi da im je iz Trampovog štaba javljeno da će predsednik SAD tražiti ponovno prebrojavanje glasova u Viskonsinu!

18:15 - Tramp ponovo tvituje

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je izrazio sumnju u regularnost prebrojavanja glasova na predsedničkim izborima.

- Veoma se trude da prednost od 500.000 glasova u Pensilvaniji nestane, što je pre moguće. Kao i u Mičigenu i drugim državama - napisao je Tramp na Tviteru.

18:10 Bajden uzeo Mejn

Prema projekcijama CNN Bajden osvojio Mejn i najmanje 3 od 4 elektorska glasa

18:02 Tramp: "Ovo je tako loše za našu zemlju"

Donald Tramp ponovo na Tviteru pokušava da dokaže izbornu krađu.

- Svuda pronalaze glasove za Bajdena, u Pensilvaniji, Viskonsinu i Mičigenu. Ovo je tako loše za našu zemlju - napisao je Tramp.

18:00- Do kraja dana rezultati iz Mičigena

Mičigen, ključna država koja će pomoći da se utvrdi ko je pobednik na američkim predsedničkim izborima, i dalje prebrojava "desetine hiljada" glasačkih listića.

Očekuje se da će se do kraja dana doći do nezvaničnog broja, rekla je novinarima državna sekretarka te države Džoslin Benson, prenosi Rojters.

17:03 Predsednik SAD Donald Tramp objavio je fotografiju koja dovodi u sumnju izbore u Mičigenu!

Na fotografiji se jasno vidi da je Bajden dobio 100 odsto glasova u jednom brojanju posle pauze u Mičigenu.

16:55 Bajden proglasio pobedu

Štab Džozefa Bajdena proglasio je pobedu na predsedničkim izborima u SAD, izgleda da se njima baš žuri

- Pobeđujemo na izborima, pobedili smo na izborima - rekao je savetnik izbornog štaba i advokat Bob Bauer na konferenciji za novinare.

16:38 Skandal u Pensilvaniji

U Pensilvaniji, u kojoj Donald Tramp vodi sa oko 700.000 glasova razlike, napravljena je drama sa prekidom brojanja glasova, što omogućava manipulaciju izbornim materijalom. O ovome više pročitajte OVDE.

16:23 Tram se hitno oglasio nakon preokreta u Mičigenu i Viskonsinu, a šta je poručio možete pročitati OVDE.

FLORIDA - Donald Tramp pobedio

Florida je od 1964. godine samo jedanput glasala za predsedničkog kandidata koji nije pobedio. Takođe je zemlja sa najvećim brojem glasača i brojem elektorskog koledža (29). Donald Tramp je na glasanju pobedio demokratskog kandidata Džoa Bajdena sa 51.3% odsto glasova prema 47.8%.

 

 

OHAJO - Donald Tramp pobedio

Ohajo je jedna od značajnijih glasačkih zemalja na srednjem zapadu i decenijama glasa za pobedničke kandidate, i broj elektorskih koledža iznosi 18.Tramp je pobedio u Ohaju i 2016. godine, a sada je svog protivnika Bajdena pobedio sa 53.4% prema 45.2% glasova.

 

 

ARIZONA - Džo Bajden pobedio

Arizona je poslednji put glasla za demokratskog kandidata Bila Klintona 1996. godine. Ova zemlja je teška za predviđanje zbog povećanog broja glasača koji "dolaze" sa španskog govornog područja i donosi 11 elektorskih koledža. Džo Bajden je pobedio Donalda Trampa sa 51.9% prema 46.8% glasova.

Mediji prenose da odluka sada pada na tri države Pensilvaniju, Vinskonsin i Mičigen i da će on onaj ko dobije dve od tri te države biti pobednik.

PENSILVANIJA - Nije proglašen pobednik

Pensilvanija je jedna od najvećih zemalja po broju glasova koja je donela pobedu Donaldu trampu 2016. godine. Donosi 20 glasova elektorskog koledža, a prema poslednjim podacima Donald Tramp vodi sa 55.7% prema 43.1% glasova.

 

 

MIČIGEN - Nije proglašen pobednik

Tramp je na prethodnim uzborima pobedio u Mičigenu sa 0.2% razlike. U prethodnih 6 predsedničkih izbora Mičigen je glasao za demokratske kandidate. Prema poslednjim podacima, Džo Bajden vodi sa 49.4% prema 49.1% glasova. Mičigen donosi 16 glasova elektorskog koledža.

VISKONSIN - Nije proglašen pobednik

Visnskosin je glasao za demokratske kandidate od 1988 sve do 2012, doduše nekada sa veoma tesom pobedom. Donald Tramp je 2016. godine uspeo da preokrene rezultat u ovoj zemlji u poslednjem trenutku. Prema poslednjim rezultatima, Džo Bajden je uspeo da preokrene rezultat i trenutno vodi u Vinskonsinu sa 49.6% prema 48.9%! Međutim, ostalo je da se prebroji još oko 5% glasova, pa je teoretski moguće da dođe do preokreta. Broj glasova elektorskog koledža u Vinskosinu je 10.

 

DŽORDŽIJA - Nije proglašen pobednik

Ova zemlja predstavlja pravo bojno polje zbog velikog broja Afroameričkih elektorata. Prema poslednjim podacima, Donald Tramp vodi si 50.5% prema 48.3% glasova, a broj glasova elektorskih koledža u ovoj zemlji je 16.

SEVERNA KAROLINA - Nije proglašen pobednik

Sa dugom istorijom glasanja za republikance, poslednjih godina ova zemlja je postala veoma nesigurno polje za predsedničke kandidate. Ruralni deo se okreće demokratama, pa će izborni rezultati biti neizvesni do samog proglašenja. Prema poslednjim podacima, Donald Tramp vodi sa 50.1% prema 48.7% glasova. Broj glasova elektorskog koledža u Severnoj karolini je 15.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 3 godine

Reklo bi se da Tramp dobija tesnom većinom... 238:213 je trenutno za Bajdena, ali Tramp vodi sa velikom razlikom u Pensilvaniji (+13%) i Aljasci (+30%) što mu donosi još 20+3 Elektora, a sa osetnom razlikom od 5% vodi i u Mičigenu, što je još 16 elektora za Trampa. Dakle došao bi Tramp na vodjstvo od 252:238. I ostaju onda još 4 države koje odlučuju a gde je trenutna razlika izmedju kandidata manja od 2%. To su Džordžija koja nosi 16 elektora, gde Tramp vodi za 2%, Severna Karolina sa 15 elektora, gde Tramp vodi za 1%, Vinskonsin sa 10 elektora, gde Bajden vodi za 0,5% i Nevada koja ima 6 elektora gde trenutno vodi Bajden za 2%. Trampu bi trebala pobeda u bar 2 od ove 4 države gde je tesno, da bi ostao predsednik. Ako ne bude nekih mahinacija, mislim da će Tramp ostati predsednik!

Đojleni Balerine Serigaće Dege

pre 3 godine

ZA SRBIJU JE PRESUDNO DA TRAMP POBEDI BAJDENA! Ne bi valjallo da Belu kuću preuzme čovek koji je Srbe nazivao "nepismenim degenericima koje treba staviti u logore"!

Antifa

pre 3 godine

To šta je Bajden bombardovao Srbiju mu je veliki plus i u Americi i celim svetu jer je sa Saveznicima iz WW2 u NATO paktu zaustavio rat i srpski fašistički genocid 90ih a koga briga šta to Srbi drugačije vide jer imaju neku svoju skroz dugačiju "srpsku istinu"?

Đojleni Balerine Serigaće Dege

pre 3 godine

ZA SRBIJU JE PRESUDNO DA TRAMP POBEDI BAJDENA! Ne bi valjallo da Belu kuću preuzme čovek koji je Srbe nazivao "nepismenim degenericima koje treba staviti u logore"!

Srbija u EU do 2025

pre 3 godine

TEŠKO ZLOSTAVLJANJE Novo uhićenje u Negoslavcima: Policija privela čovjeka koji je sa 17 godina mučio Hrvate na Ovčari

Srbija u EU do 2025

pre 3 godine

TEŠKO ZLOSTAVLJANJE Novo uhićenje u Negoslavcima: Policija privela čovjeka koji je sa 17 godina mučio Hrvate na Ovčari

Elli

pre 3 godine

Predsjedniče Bajden, Vaša pobjeda je znak povratka demokratije, mira, stabilnosti i međunacionalnog uvažavanja među narodima svijeta. Neka Svevišnji blagoslovi Vas, Vašu porodici i Vaš budući rad.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija