• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2020

23:00

NAJVEĆA IZBORNA KRAĐA U ISTORIJI AMERIKE! Skandalozna dešavanja na izborima za 46. predsednika Sjedinjenih Država

Vesti

NAJVEĆA IZBORNA KRAĐA U ISTORIJI AMERIKE! Skandalozna dešavanja na izborima za 46. predsednika Sjedinjenih Država

Podeli vest

Demokrate po završetku glasanja u džakovima dovozile glasove poslate poštom na biračka mesta kako bi njihov kandidat za predsednika Džo Bajden pobedio na izborima, a Donald Tramp bio izbačen iz Bele kuće. Najviše glasova pokradeno u Pensilvaniji, Mičigenu, Džordžiji, Viskonsinu, Severnoj Karolini i Nevadi. Tramp podneo tužbe sudu

Demokrate u Americi izvele su najveću izbornu krađu u istoriji te zemlje kako bi na vlast dovele svog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena (78) i iz Bele kuće izbacile Donalda Trampa. Prevara je izvedena sa glasovima za Bajdena poslatim poštom, koji su po zatvaranju birališta u džakovima stizali na mesta na kojima je vodio Tramp. Najviše je manipulisano glasovima u Pensilvaniji, Mičigenu, Džordžiji, Viskonsinu, Severnoj Karolini i Nevadi, državama u kojima je Tramp podneo žalbe sudu i tražio da se čitav slučaj ispita.

Ekspresna pošta

Kako mediji objašnjavaju, prevara je izvedena tako što su demokrate, videvši da gube, u pojedinim državama slale poštom glasove za Bajdena, nakon zatvaranja biračkih mesta. Tako se dogodilo da u utorak uveče, na dan izbora kad je počelo prebrojavanje glasova, Tramp vodi u ključnim državama, da bi u sredu ujutru, nakon što su pristigli naknadni glasovi poštom, Bajden prešao u vođstvo i pobedio.

Projekat veritas, grupa koja se bavi otkrivanjem korupcije u SAD, objavila je priču jednog radnika pošte u Mičigenu, koji je bio primoran da učestvuje u velikoj krađi glasova. Taj neimenovani radnik kaže da su šefovi u pošti, dan po zatvaranju biračkih mesta, naredili poštarima da iz svih poštanskih sandučića i posebnih kutija za glasanje pismima pokupe sve koverte.
- U sredu su nam rekli da sve to pokupimo i da razvrstamo poštu. Odvajali smo pisma sa glasovima od ostatka pošte. Naređeno nam je da na svaku markicu na tim kovertama sa glasovima lupimo pečat datuma od prethodnog dana - 3. novembra - ispričao je taj insajder.

Bajden: Niko nam neće oduzeti našu demokratiju

Džozef Bajden izjavio je juče da niko nema pravo da urušava demokratiju u SAD.
- Niko nam neće oduzeti našu demokratiju, niti sada, niti ikada - rekao je Bajden.
On je istakao da svaki glas mora da se prebroji, te da se nada pobedi, budući da prema sadašnjim projekcijama ima 264 od 270 potrebnih elektorskih glasova.

On je dodao da su zatim svi ti naknadni glasovi skupljeni na jedno mesto i stavljeni u džakove sa natpisom "ekspresna pošta".
- Ti džakovi sa pečatiranim kovertama kasnije su prevezeni na mesta gde je "trebalo" - kazao je poštar.

Kako je istakao, u državi Mičigen, prema zakonu, važeći su samo oni glasovi koji su poslati poštom do osam sati uveče na dan izbora.
- S obzirom na to da su svi ti glasovi stigli kasnije, u sredu, sumnjamo da su ih demokrate poslale kad su videle da gube od Trampa - rekao je poštar, čiji je identitet skriven zbog njegove bezbednosti.

O prevari sa glasovima poštom u Mičigenu govore i snimci iz Detroita na kojima se vidi kako članovi biračkog mesta postavljaju panele na prozore da se spolja ne bi videlo šta unutra rade. Prema nekim medijskim izveštajima, republikanskim posmatračima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju brojanju glasova.

Tužba i vrhovnom sudu

Zbog svega toga Trampov izborni tim podneo je žalbe sudu. U njima se zahteva bolji pristup posmatrača lokacijama na kojima se glasački listići još obrađuju i broje, a to su države Pensilvanija, Severna Karolina, Džordžija i Nevada. Dodatno, za izbornu prevaru zasad su podnete tužbe u Nevadi, Mičigenu i Viskonsinu.
- U slučaju Pensilvanije, gde se glasovi još broje i gde Tramp ima minimalnu prednost u odnosu na Bajdena, intervenisaćemo na vrhovnom sudu, koji se bavi pitanjem da li glasački listići dobijeni i do tri dana nakon izbora mogu da se smatraju regularnim - izjavio je zamenik menadžera Trampovog izbornog štaba Džastin Klark.

Đulijani: Glasali Marsovci i mrtvi ljudi

Rudolf Đulijani, advokat Donalda Trampa, izjavio je da je u toku velika prevara na izborima u SAD.
- Ovako nešto nikad nisam video. Oni misle da smo mi glupi i da smo budale. Te glasove poštom mogli su da pošalju Marsovci, Kanađani, mrtvi ljudi ili je prosto jedna osoba sama poslala 100.000 glasova. Džo Bajden je možda sam za sebe glasao 5.000 puta - rekao je Đulijani.
On je dodao da ovo neće proći bez posledica.
- Tramp će pobediti na ovim izborima. On je već pobedio. Problem je u tome što glasovi nisu prebrojani pošteno - istakao je Đulijani.
On je sa pravnim timom i Trampovim sinom Erikom juče otišao u Pensilvaniju kako bi osporio izborne rezultate.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksa

pre 3 godine

To sto Amerika propagira se zove DEMONkratija a ne demokratija...

MilosObilic1389

pre 3 godine

Америка није свесна опасности у којој се налази: СЕНИЛНИ СТАРАЦ данас - држи ПРСТ на обарачу НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА...

Al

pre 3 godine

Ovo je još jedan dokaz da nikome ne treba američka demokratija, koju oni uz NATO u razne države izvozili zbog čega su tamo mnoge majke kukale, a čini se da će uskoro zbog te demokratije i američke majke kukati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija