• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.11.2020

07:11

ŠOK ODLUKA U DRŽAVI KOJA BI MOGLA DA ODREDI AMERIČKOG PREDSEDNIKA! Evo šta je upravo saopšteno!

Vesti

ŠOK ODLUKA U DRŽAVI KOJA BI MOGLA DA ODREDI AMERIČKOG PREDSEDNIKA! Evo šta je upravo saopšteno!

Podeli vest

Zvaničnici Nevade saopštili su danas da će rok za prijem glasačkih listića putem pošte biti produžen do 10. novembra.

U jednoj od ključnih država, koja bi mogla da odluči ko će biti novi predsednik SAD, ostaje da se prebroji oko 200.000 glasačkih listića, od kojih je oko 90 odsto iz okruga Klark gde se nalazi Las Vegas, prenosi Foks njuz.

Vlasti te države donele su takvu odluku iako su u sredu najavljivale da će prihvatiti listiće koji stignu najkasnije do četvrtka.

Nevada je, zajedno sa Pensilvanijom i Severnom Karolinom, dozvolila da se glasački listići prebrojavaju nakon izbornog dana.

Glasovi u Nevadi nose šest elektorskih glasova.

Prema Si-En-Enu, odnos u elektorskim glasovima trenutno iznosi 253 – 213 u korist Džoa Bajdena. Televizija Foks proglasila je pobedu Bajdena u Arizoni, pa prema njima on ima 264 elektorska glasa i fali mu još samo šest.

AP: Smanjena prednost Trampa

Desetine hiljada glasačkih listića u državi Džordžiji, koji još nisu prebrojani, dolaze iz okruga u kojima je Bajden u vođstvu, a prednost koju je Tramp imao u odnosu na protivkandidata se smanjila na oko 9 500 glasova, prenosi AP.

Agencija AP dodaje da je "Džordžija jedna od država koju Tramp mora da dobije kako bi ostao u trci za predsednika".

Džordžija nosi 16 elektorskih glasova, a AP ocenjuje da je Tramp prerano proglasio pobedu.

Najveća bitka za Pensilvaniju

Tramp je najavio da će tražiti ponovno brojanje glasova u Mičigenu i Minesoti, a najveća bitka vodi se za Pensilvaniju.

Okrug Aligejni u Pensilvaniji, koji ubuhvata Pitsburg i okolinu, do petka posle podne je obustavio brojanje glasova pošto je savezni sud naložio da se "sa strane" ostavi 29.000 glasačkih listića, koji su poslani biračima sa pogrešnim informacijama.

Hiljade glasača u okrugu Aligejni dobilo je neispravne glasačke listiće, koji su zatim zamenjeni. Uz to, sporno je još 6.800 listića koji su u transportu oštećeni, ili su u centre za brojanje dospeli bez koverti.

Razlog odlaganja, tvrde u lokalnoj izbornoj komisiji, je pokušaj da se utvrdi da li među tim listićima ima duplikata.

Tramp: Lagano pobeđujem

Tramp se obratio sinoć javnosti iz Bele kuće i rekao da je pokraden i da su ovo bili lažni izbori.

Foto: AP/Photo

 



"Ako prebrojite legalne glasove, lagano pobeđujem. Ako prebrojite ilegalne glasove, gubim. Mnogo listića je stiglo po zatvaranju biračkih mesta, sa zakašnjenjem. Prevaren sam", poručio je Tramp u obraćanju koje je počelo nešto pre 19.00 sati po lokalnom vremenu.

Bajden: Niko nam neće uzeti demokratiju

Bajden je odmah reagovao je na izjavu Donalda Trampa da su izbori lažni, navodeći da niko neće uzeti demokratiju.

"Niko nam neće oduzeti našu demokratiju. Ni sada niti ikada. Amerika je dogurala daleko, izborila mnogo bitki i previše pretrpela da bi se to dogodilo", napisao je Bajden na Tviteru.

Amerikanci izgubili 139 miliona sati sna zbog izbora
 

Američki građani su pomno pratili izbore zbog čega u noći između utorka i srede nisu mnogo spavali, a statistika kaže da su izgubili skoro 139 miliona sati sna zbog predsedničke trke Donalda Trampa i Džoa Bajdena, prenosi sajt Foks njuza.

Statistički podaci pokazuju da su Amerikanci izgubili 138.833.045 sati sna, prenela je istraživačka kuća Oura, što znači da je svaki Amerikanac izgubio 25 minuta sna.

Amerikancima je bio pojačan i puls, pa im je srce kucalo brže za 1,4 otkucaj u minuti, a Oura dodaje da su izbori prouzrokovali 15 odsto više stresa nego u svakodnevici i devet odsto jaču anksioznost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 3 godine

Svuda se mesaju ako kandidat nije po njihovoj volji a sada se ispostavilo da su najvece lopuze medju njima.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17