• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.11.2020

09:22

U NAJŽEŠĆU BORBU TRAMPA I BAJDENA UMEŠALA SE OVA ŽENA! Nijednom od njih nije dobro kada čuju njeno ime, evo i zbog čega

Vesti

U NAJŽEŠĆU BORBU TRAMPA I BAJDENA UMEŠALA SE OVA ŽENA! Nijednom od njih nije dobro kada čuju njeno ime, evo i zbog čega

Podeli vest

Žena umešala prste!

Libertarijanski kandidat Džo Džorgensen uzela je neke od ključnih glasova u državama gde se vodi najžešća borba između Donalda Trampa i Džoa Bajdena, a izbore u SAD nazvala "pozivom na uzbunu".

U trci za Belu kuću ne postoji takmac za treće mesto, ali je Džo Džorgensen uspela da osvoji više od 1.600.000 ili gotovo 1,1 odsto nacionalnih glasova.

Profesorka psihologije na Univerzitetu Klemson i kandidatkinja Libertarijanske stranke pažnju je privukla nakon što su stigli rezultati za Vinskonsin. Džo Džorgensen je u toj državi osvojila više od 34.000 glasova.

Pobedu je odneo demokrata Džo Bajden, a Donald Tramp je ostao "kratak" za 20.000 glasova. Mnogi veruju da su ti glasovi otišli upravo Džo Džorgensen.

+I kada je reč o državama gde Donald Tramp i Džo Bajden još vode "rovovski" rat Džorgensenova ima osvojene glasove koji su mogli da prevagnu u korist nekog od dvojice kandidata.

U Džordžiji je osvojila više od 61.000 glasova a Džou Bajdenu nedostaje 2.000 glasova. U Nevadi je osvojila 11.600 glasova otprilike isto koliko je Tramp u zaostatku za Bajdenom.

 

 

 U Pensilvaniji ima rezultat za poštovanje 76.135 osvojena glasa a u ovom trenutku Bajdenu nesostaje oko 18.000 da stigne Trampa.

Bez Arizone mnogi veruju da Tramp definitivno gubi predsedničku trku a upravo u toj državi Džorgensenova je osvojila nešto više od 42.000 glasova dok je Tramp u zaostatku za Bajdenom oko 45.000 glasova. 

Iako Džo Džorgensen i libertarijanci slove za konzervativce, ona ne misli da ljudi koji glasaju za nju pripadaju isključivo grupi razočaranih Trampovih glasača. 

Džorgensenova kaže da su njene pristalice dolazile sa različitih stranačkih linija - među njima i "osvešćene demokrate", koje žele da se američke trupe vrate iz prekomorskih misija, ali i republikanci koji su uznemireni što Tramp nije uspeo da smanji deficit državnog budžeta kako je obećao tokom kampanje 2016. godine.

"Tesna trka glavnih stranaka na ovim izborima trebalo bi da bude znak za uzbunu. Ako mogu da nateram republikance da počnu da se ponašaju kao republikanci i smanjuju deficit. I ako uspem da nateram demokrate da postanu stranka mira, dovodeći naše trupe kući, onda da, bila bih veoma zadovoljna", rekla je Džorgensenova.

Kako sama tvrdi, oko 70 odsto volontera njene kampanje bili su registrovane demokrate ili republikanci.

Džorgensenova je najbolje rezultate ostvarila u ruralnim državama na severozapadu SAD. Na Aljasci i Severnoj Dakoti je osvojila 2,7 odsto a u Južnoj Dakoti 2,6 odsto glasova.

U svojoj matičnoj državi Južnoj Karolini nije prošla, ali kako kaže nije baš obraćala pažnju na svoj nastup tamo. Veruje da ne treba da meša svoj privatni život i profesuru sa političkim angažmanom, pa tako kaže da mnogi od njenih studenata nisu ni znali da se kandidovala.

Ove godine Džo Džorgensen je Libertarijansku stranku doveo do njenog drugog najboljeg rezultata ikada. Imajući u vidu da je Amerika duboko podeljeno društvo, mnogi se pitaju ima li šanse da do 2024. neka druga stranka postane više od treće stranke u američkoj politici?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija