• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/NTD

08.11.2020

09:10

MEKSIČKI PREDSEDNIK PODRŽAVA TRAMPA! Odbio da čestita Bajdenu dok se ne raščiste PRAVNI IZAZOVI!

Vesti

MEKSIČKI PREDSEDNIK PODRŽAVA TRAMPA! Odbio da čestita Bajdenu dok se ne raščiste PRAVNI IZAZOVI!

Podeli vest

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u subotu da neće čestitati pobedniku američkih predsedničkih izbora dok se ne zaključe pravni izazovi

Služba odluka AP projektovala je u subotu pobedu demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena u saveznom okrugu Pennsilvania, prebacujući ga preko praga od 270 glasova Izbornog koledža.

Potvrđivanje pobednika Izbornog koledža, koji odlučuje o formalnom pobedniku američke predsedničke trke čak i ako mediji proglase pobednikom ili kandidat priznaje, proces je koji državama i Kongresu treba do dva meseca.

Meksiko je glavni trgovinski partner Sjedinjenih Država sa više od 600 milijardi dolara godišnje dvosmerne trgovine, a bilateralni odnosi sa severnim susedom za Meksiko su daleko najvažniji.

- Što se tiče izbora u SAD, sačekaćemo dok se ne reše sve pravne stvari - rekao je Lopez Obrador na konferenciji za novinare.

- Ne mogu da čestitam ni jednom ni drugom kandidatu. Želim da sačekam dok se izborni proces ne završi. 

Republikanski predsednik Donald Tramp i njegov tim pokrenuli su niz tužbi kojima osporavaju rezultate.

Meksički predsednik je svoj oprez povezao sa sopstvenim optužbama za prevaru na dva predsednička izbora na koja se takmičio, 2006. i 2012. godine, pre nego što je pobedio na svojoj trećoj kandidaturi 2018. godine.

U svojim primedbama, Lopez Obrador je odluku opisao kao "politički opreznu".

Rekao je da je imao dobre odnose i sa Trampom i sa bivšim potpredsednikom Bajdenom, za koga je rekao da ga poznaje deceniju.

- Predsednik Tramp je imao puno poštovanja prema nama - rekao je. "I zahvalni smo što se nije mešao."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija