• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

09.11.2020

18:18

HOĆE LI SE BAJDEN VRATITI RATNOJ POLITICI SAD, KAKVA JE VOĐENA PRE TRAMPA?! On predstavlja Demokrate koji su devedesetih uništili Povelju UN bombardovanjem Srbije...

Vesti

HOĆE LI SE BAJDEN VRATITI RATNOJ POLITICI SAD, KAKVA JE VOĐENA PRE TRAMPA?! On predstavlja Demokrate koji su devedesetih uništili Povelju UN bombardovanjem Srbije...

Podeli vest

Postoje "dobre šanse" da se SAD vrate politici inostranih ratova pod vođstvom Džo Bajdena, što će onemogućiti njegovo pomirenje sa EU, upozorio je Vili Vimer, bivši potpredsednik OEBS

Glavni razlog zašto su Amerikanci pre četiri godine glasali za Donalda Trampa bio je taj što su se umorili od neprestanih ratova koje je vodila njihova zemlja, kao i od kolapsa ekonomije i infrastrukture u SAD, rekao je Vimer za RT

Tramp je održao obećanje i nije započeo nove inostrane sukobe, ali to bi se moglo promeniti ako član Demokratske stranke bude u Beloj kući, rekao je bivši potpredsednik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

- Džo Bajden nije prazan beli list. On predstavlja Demokratsku stranku koja je devedesetih uništila Povelju UN.

Nemački politički veteran podsetio je na NATO bombardovanje Jugoslavije pod vođstvom SAD-a pod predsednikom iz reda demokrata Bila Klintona 1999. godine. Takođe je istakao da je "tokom predsedavanja Obame, Bajden bio potpredsednik, te je bio u apsolutnoj saglasnosti sa Obaminim ratovima dronovima i ratovima na Bliskom Istoku i stoga postoje dobre šanse da Džo Bajden nastavi na isti način kao što je to učinila Demokratska stranka devedesetih i pod Obamom pre 2016. godine".

- A povratak u pre 2016. godinu znači povratak u rat za SAD - ustvrdio je Vimer.

Odnosi između Vašingtona i Brisela pogoršali su se pod Trampom zbog zahteva da države EU daju veće novčane doprinose NATO-u, kao i zbog političkog i ekonomskog pritiska na blok da prestane da sarađuje sa Rusijom i Kinom.

RUSKI HELIKOPTER OBOREN U BLIZINI GRANICE SA AZERBEJDŽANOM! Ima mrtvih!

Nade da će se stvari poboljšati pod Bajdenom će propasti, "sve dok se SAD i NATO ne vrate Povelji UN-a", rekao je Vimer, koji je takođe bio državni sekretar, kao i predstavnik parlamenta pri ministarstvu odbrane.

Međutim, istakao je da ostaje otvoreno pitanje da li će trenutna američka ekonomija, koja je teško pogođena koronavirusom, omogućiti Bajdenu da se vrati agresivnoj politici koju su demokrate vodile.

Foto: AP PHOTO

Za razliku od nemačkog kancelara Angele Merkel, koja je već čestitala Bajdenu pobedu nad Donaldom Trampom na američkim predsedničkim izborima, Vimer smatra da bi drugi "trebalo da budu vrlo, vrlo oprezni sa čestitkama".

BAJDENU SE ŽURI! Traži da ga nadležno telo prizna za izabranog predsednika, šefica ODBIJA!

Bajden se u subotu proglasio pobednikom nakon što je nekoliko glavnih televizijskih mreža prognoziralo da je na putu da osvoji više od 270 izbornih glasova potrebnih za pobedu nakon četiri dana napetog prebrojavanja glasova u nekoliko država.

- Sasvim je neobično da rezultat izbora objavljuje novinska agencija ili novinski kanal. Mi smo koristili… u svim našim zemljama koje pripadaju OEBS-u, da imamo izborne komisije koje objavljuju rezultate. A to još uvek nije urađeno u SAD - istakao je on, opisujući događaje oko američkih izbora kao "neverovatne".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nebojša

pre 3 godine

БАЈДЕН НЕЋЕ УЧИНИТИ НИШТА.ОН ЈЕ САМО МАРИОНЕТА,КОЈА УБРЗАНО ГУБИ РАЗУМ.НЕВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ ДОЖИВЕТИ КРАЈ МАНДАТА.ЈЕДВА СТОЈИ,А ЗАСИГУРНО НИОЈЕ СПОСОБАН ДА РАЗМИШЉА.ПИТАЊЕ ЈЕ ШТА ЋЕ УРАДИТИ ОНИ ''ИЗА ЊЕГА''КОЈИ ВУКУ КОНЦЕ.ОН СЕ НИШТА НЕПИТА,А И ДА СЕ ПИТА НИЈЕ У СТАЊУ ДА САСТАВИ ПРОСТО ПРОШИРЕНУ РЕЧЕНИЦУ !!!

TERORISTI OBJAVILI RAT EVROPI, TREBA LI DA BRINE I SRBIJA: Cilj je širenje panike u uslovima vanrednog stanja zbog korone, nove mete su...!
Planeta

TERORISTI OBJAVILI RAT EVROPI, TREBA LI DA BRINE I SRBIJA: Cilj je širenje panike u uslovima vanrednog stanja zbog korone, nove mete su...!

Nakon višestrukih terorističkih napada u Francuskoj u kojima je živote izgubilo najmanje četvoro ljudi, od kojih je dvoje obezglavljeno, islamski ekstremisti sinoć su posejali strah po ulicama Beča ubivši četiri i povredivši 17 osoba. Čini se da su islamski teroristi zaratili s Evropom, a naredne mete mogle bi da budu- Italija i Nemačka

03.11.2020

21:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija