• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

17.11.2020

20:03

RUSIJA I SAD U ŠOKU, KINA PROTERALA HILJADE INDIJSKIH VOJNIKA BEZ ISPALJENOG METKA - IMAJU NOVO ORUŽJE? Vojnici počeli da povraćaju, dobili vrtoglavicu, pa se razbežali!

Vesti

RUSIJA I SAD U ŠOKU, KINA PROTERALA HILJADE INDIJSKIH VOJNIKA BEZ ISPALJENOG METKA - IMAJU NOVO ORUŽJE? Vojnici počeli da povraćaju, dobili vrtoglavicu, pa se razbežali!

Podeli vest

Kineska vojska koristila je elektromagnetsko oružje kako bi prisilila indijske vojske na povlačenje tokom sukoba na granici dve zemalja na Himalajima

To tvrdi profesor za međunarodne studije Jin Kanrong.

Navedeno oružje može, prema njegovim rečima, spržiti ljudsko meso jer stvara iste uslove kao i mikrotalasna pećnica, što znači da zagreva sve na određenom području. No, u ovom slučaju vojnicima je samo pozlilo te su se morali da se povuku.

Jin je pohvalio kineske snage na 'predivno' izvedenoj vojnoj akciji koja je oterala indijske vojnike bez ijednog ispaljenog metka.

Smatra se da je ovo prva poznata upotreba elektromagnetskog oružja na bojištu, prenosi "Dejli mejl". "Tajms" pak navodi kako je oružje upotrebljeno krajem avgusta.

Podsećanja radi, dve nuklearne velesile sukobile su se na području na Himalaja koju obe zemlje svojataju.

U sukobu je poginulo barem 20 indijskih vojnika, dok broj kineskih žrtava nije poznat.

SRBIJA U OPASNOSTI, AKO OVO PROĐE NEK NAM JE BOG U POMOĆI! MOSKVA ČINI SVE DA TO SPREČI, ALI... Hoće da ograniče pravo veta članicama SB UN!

Smatra se da je to bio najžešći sukob Indije i Kine u poslednje 53 godine.

Profesor Jin ispričao je svojim učenicima kako su neprijateljski vojnici počeli povraćati 15 minuta nakon što je oružje upotrebljeno.

- Nisu se mogli da ustanu, pa su počeli bežati. Tako smo ponovo uspostavili kontrolu nad teritorijem - objasnio je prof. Jin.

Smatra se da su kineske snage odlučile za to oružje jer je bila previsoka nadmorska visina za borbu protiv tima tibetanskih alpinističkih snaga.

Foto: Reauters

Zanimljivo je to što su SAD takođe razvile sličan tip oružja, međutim oni su ga povukli iz Avganistana zbog straha od političke osude, iako su vlasti tvrdile kako oružje ne krši međunarodne zakone.

RUSKIM VAKCINAMA SE NAJVIŠE VERUJE, ISTRAŽIVANJE U 11 ZEMALJA POKAZALO DA JE SPUTNJIK BROJ 1! Srbijo, misli o ovome!

Vest navodnom korišćenju elektromagnetskog oružja dolazi u trenutku kad dve zemlje pokušavaju diplomatskim putem smiriti tenzije na granici.

U međuvremenu, obe zemlje su poslale hiljade vojnika na granicu i pokušavaju doći do dogovora oko spornog područja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija