• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

01.12.2020

18:13

AMERI POSTAVLJAJU NUKLEARNE BOMBE NA GRANICAMA RUSIJE! Moskva besna, "poslednji rat" nikad izvesniji! SVET STREPI, SVE JE OTIŠLO PREDALEKO!

Vesti

AMERI POSTAVLJAJU NUKLEARNE BOMBE NA GRANICAMA RUSIJE! Moskva besna, "poslednji rat" nikad izvesniji! SVET STREPI, SVE JE OTIŠLO PREDALEKO!

Podeli vest

Rusija je pozvala SAD da zaustave razmeštanje nuklearnog oružja na teritorijama evropskih članica NATO-a, tvrdeći da to istovremeno krši uslove postojećih ugovora i čini verovatnijim da će se dogoditi razarajući sukob

Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je na sastanku u organizaciji energetskih kompanija "Ševron" i "Transnjeft" da se Moskva „nada da će Sjedinjene Američke Države prestati da ždelež nuklearno oružje svojim saveznicima i da će prestati da raspoređuju nuklearno oružje u zemljama koje nemaju takvo oružje. Očigledno je da to dovodi do destabilizacije, a pored toga, pojavljuju se i novi rizici. To je i kršenje članova 1. i 2. Ugovora o neširenju oružja".

Dalje je rekao da je Rusija zabrinuta zbog novih poteza SAD-a za razmeštanjem takozvanih bojevih glava sa „malim nabojem". Iako su u apsolutnom smislu manje snažnije, međunarodne organizacije upozorile su da bi se mogle koristiti za opravdanje njihove upotrebe u manje ekstremnim okolnostima. Rjabkov je dodao da „ovo spušta prag njihove upotrebe. I vidimo povratak koncepta ograničenog nuklearnog rata. Američka vojna doktrina obelodanjena je pre 50 godina, gde se navodi da bi moglo biti prihvatljivo koristiti nuklearno oružje kao deo konvencionalnog rata".

NOVA BRUKA IZ CRNE GORE! Lideri albanskih partija brane Tačija i njegove ubice: Vođe OVK nisu zločinci nego borci za slobodu!

Međutim, bio je optimističan u pogledu potencijala da svet vrati sa ivice, te naglasio da "nuklearni rat ne može da se dobije ... Rusija je spremna da sarađuje u preokretanju ovog stanja stvari".

Amerikanci su se 2019. godine formalno povukli iz Sporazuma o likvidaciji raketa kratkog i srednjeg dometa, koji je zabranjivao određen broj oružja s potencijalom da nanese udar iz daljine na druge države. Američki državni sekretar Majk Pompeo ustvrdio je da je Rusija prekršila uslove Sporazuma, što Moskva snažno negira. U to vreme, ministar odbrane Mark Esper rekao je da bi se SAD trebale vratiti razvoju ovih projektila „ne samo za Evropu, već i za sve regione u kojima se raspoređujemo, jer bi oružje srednjeg dometa bilo veoma važno "Američkoj komandi za Pacifik".

Pretpostavljeni pobednik spornih američkih izbora, bivši potpredsednik Džo Bajden kritikovao je odluke Bele kuće da se povuče iz sporazuma o kontroli naoružanja. Bajden je široko viđen kao pristalica nuklearne deeskalacije, govoreći tokom svoje prve kampanje u Senatu da „beskrajni ratovi, oslanjanje na lažne obaveze globalne moći i otvorene i prikrivene manipulacije stranim režimima" nisu američke vrednosti.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predragm

pre 3 godine

Pa sta su Rusi ocekivali preteci sa svojim supersonicnim oruzjem? Sve rakete srednjeg dometa bice rasporedjene u okolnim zemljama oko Rusije I ne samo to sve ce da budu sa nuklearnim glavama. A okolne zemlje kao Rumunija i Bugarska ce imati isto nuklearno oruzje i deo ce biti okrenut ka Srbiji.

milovan

pre 3 godine

Sto se zale. Neka i oni daju Siriji, Iraku,Iranu,Venecueli,Kubi i svakome tko hoce. Pa da vidimo sta ce onda reciAmerii EU sa njihovim partnerima. Sa njima nemoze covek posteno.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Rusija neće učiniti ništa, jer ne postoji mogućnost da bilo šta učini da postojeća situacija bude promenjena u njenu korist a još ako Amerika uspe da Kinu ubedi da okreneleđa Rusiji, tada Rusija neće imati ni jednu mogućnost da svoju teritoriju odbrani od otimanja - tojest: od rasparčavanja svoje teritorije i stvaranja novih država na teritoriji sadašnje Rusije.

Sinisa

pre 3 godine

I Rusija ce Srbiji dati nuk.rakete al kad bi se lagali ! Ha ha bratski narod Putin ovo ono ! Ludost !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija