• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

03.12.2020

09:36

AMERIKA SE SPREMA ZA ZOMBI APOKALIPSU! Kontraadmiral napisao uputstvo i spisak najvažnijh stvari za preživljavanje!

Vesti

AMERIKA SE SPREMA ZA ZOMBI APOKALIPSU! Kontraadmiral napisao uputstvo i spisak najvažnijh stvari za preživljavanje!

Podeli vest

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti smatra da je zombi apokalipsa moguća. Da, dobro ste pročitali. Krvavi događaji koje ste videli u mnogim filmovima očigledno nisu samo plod mašte holivudskih pisaca, već nešto za šta se američki Centar sprema

Smernice agencije za takvu apokalipsu napisao je kontraadmiral Ali S. Han, koji je vodio Kancelariju za spremnost i reagovanje u javnom zdravlju Centra od 2010. Objavljen je pre skoro decenije, ali su ga mediji otkrili tek sada.

Prema uputstvu pod nazivom "Pripremljenost 101: Zombi apokalipsa", najvažnije je sastaviti komplet za hitne slučajeve, koji između ostalog uključuje:

vodu (1 galon po osobi dnevno)
hranu, uglavnom nekvarljive namirnice koje čovek redovno jede;
lekove;
alat i pribor kao što su noževi, selotejp, radio na baterije;
higijenski materijal (sapun, peškiri itd.)
odeću za svakog člana porodice i ćebad
važna dokumenta, kao što su vozačka dozvola i pasoš
pribor za prvu pomoć za lečenje posekotina i razderotina koje biste mogli dobiti tokom tornada ili uragana.

 

 

Mediji savetuju takođe da kupite nekoliko bacača plamena, motornih testera i mačeta.

Ali S. Han, autor priručnika, primećuje da komplet za hitne slučajeve ne bi bio koristan samo tokom zombi apokalipse, već i u drugim teškim situacijama poput zemljotresa, poplava, tajfuna i pandemije.

Nakon sastavljanja kompleta za hitne slučajeve, piše dr Han, treba smisliti plan za hitne slučajeve - gde ići kada započne apokalipsa i koga treba obavestiti kada se zombiji pojave na vašim vratima.
Prema njegovom mišljenju, ne treba se plašiti ako se tako nešto dogodi, jer je Centar spreman za izazov. Prvo, savezna agencija bi pružila "tehničku pomoć" gradovima, državama i međunarodnim partnerima koji se bave „napadom zombija“.

Tada bi, napisao je on, Centar započeo istragu kako bi utvrdio izvor zaraze, naučio kako se infekcija prenosi, kako prekinuti ciklus prenosa, kao i kako lečiti ljude koji su postali zombiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija