• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

09.12.2020

13:18

DVOJE DOBILO ALERGIJSKU REAKCIJU NA FAJZEROVU VAKCINU, britanski stručnjaci objasnili o čemu se radi!

Vesti

DVOJE DOBILO ALERGIJSKU REAKCIJU NA FAJZEROVU VAKCINU, britanski stručnjaci objasnili o čemu se radi!

Podeli vest

Nakon što su u Velikoj Britaniji u utorak građani primili prve vakcine protiv vurusa korona objavljeno je da će sledeće nedelje u tu zemlju stići veća količina „Fajzerovih" i „Biontekovih" vakcina i nastaviće se masovna vakcinacija. Ali, iz Velike Britanije stiže i upozorenje

Britanska regulatorna agencija za lekove i medicinske proizvode upozorila je ljude koji imaju ili su imali alergijske reakcije u prošlosti da ne treba da prime „Fajzerovu" vakcinu protiv kovida 19.

Upozorenje je stiglo nakon što je Nacionalna zdravstvena služba Engleske potvrdila da je dvoje zaposlenih koji su primili vakcinu u utorak, 8. decembra, dobilo alergijske reakcije.

„Ivning standard" je preneo izjavu profesora Stivena Povisa, direktora Nacionalne zdravstvene službe u Engleskoj.

„Kao što je uobičajeno za nove vakcine, Regulatorna agencija za lekove i medicinske proizvode je, iz predostrožnosti, savetovala da ljudi sa istorijom alergijskih reakcija ne primaju ovu vakcinu nakon što su dve osobe sa istorijom alergijskih reakcija negativno reagovale. Oboje se sada dobro oporavljaju", kazao je Povis.

Velika Britanija je u utorak počela sa masovnom vakcinacijom protiv korona virusa i prve doze će se primarno davati radnicima Nacionalne zdravstvene službe, visoko rizičnim grupama i osobama starijim od 80 godina.

U međuvremenu, Uprava za hranu i lekove u Sjedinjenim Državama sastaće se u četvrtak, 10. decembra, kako bi odlučila da li će distribuirati „Fajzerove" i „Biontekove" vakcine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija