• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

14.12.2020

12:47

VELIKO OKTRIĆE MASOVNOG TESTIRANJA NA KOVID U AUSTRIJI! Evo koliko je registrovano zaraženih asimptomatskih slučajeva!

Vesti

VELIKO OKTRIĆE MASOVNOG TESTIRANJA NA KOVID U AUSTRIJI! Evo koliko je registrovano zaraženih asimptomatskih slučajeva!

Podeli vest

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober preneo je danas da je u prvom krugu masovnog testiranja građana na koronavirus otkriveno oko 4.200 asimptomatično obolelih

- Oko 4.200 osoba, koje ni ne znaju da su zaražene, otkrivene su i tako je sprečeno da dalje prenose virus. To je i suština masovnog testiranja, da se što više asimptomatskih obolelih otkrije i prekine lanac zarazeobjasnio je on.

Dva miliona građana Austrije, prema njegovim rečima, odazvalo se pozivu na dobrovoljno masovno testiranje.

Anšober je ocenio da je to dobar start i uspesan korak ka stavljanju pod kontrolu pandemije u Austriji.

Foto: Marko Đoković

Austrijska vlada odlučila je da početkom godine pokrene drugi krug masovnog testiranja građana, kao i da uvede obavezno redovno testiranje osoba koja rade poslove u kojima imaju kontakte sa puno ljudi.

Kako bi se pospešio odziv građana besplatnom dobrovoljnom masovnom testiranju, razmatraju se i podsticaji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija