• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.12.2020

08:56

RUSKA ODMAZDA ZA AMERIČKE LOVCE F-35 U EVROPI! Ni vrabac neće moći da proleti, a da Moskva to NE ZNA! Moćni radari pratiće sve što mrdne iznad Poljske, Istočne Evrope, Turske...

Vesti

RUSKA ODMAZDA ZA AMERIČKE LOVCE F-35 U EVROPI! Ni vrabac neće moći da proleti, a da Moskva to NE ZNA! Moćni radari pratiće sve što mrdne iznad Poljske, Istočne Evrope, Turske...

Podeli vest

Kineski vojni analitičar tvrdi da će najnovije ruske radarske stanice biti neprijatno iznenađenje za Ameriku i druge zemlje NATO-a

Rusko Ministarstvo odbrane obajavilo je da će na jugu i istoku zemlje biti instalirane nove radarske stanice. Radari će pomoći u otkrivanju vazdušnih ciljeva hiljadama kilometara od granica Rusije.

- Na taj način, Ruska Federacija će moći da otkrije razne letelice, uključujući avione, krstareće rakete, pa čak i hipersonično oružje, na 1.500 km od svoje granice -  tvrde kineski analtičari za Sohu ekspres.

Kineski eksperti su izračunali da će postavljanje novih radara omogućiti Rusiji da u nadzornu zonu zauzme teritoriju gotovo čitave Istočne Evrope i Crnog mora, čitav vazdušni prostor Gruzije, prostor Turske i Poljske.

Ovaj korak Moskve je potpuno opravdan, jer su Sjedinjene Države više puta organizovale provokacije na ruskim granicama, uključujući plovidbu duboko u Crno more. Nekad su to direktne provokacije, a ponekad se izvode pod maskom vojnih vežbi.

- Zemlje NATO predvođene Amerikom više puta su ulazile u Crno more pod geslom slobodne plovidbe, izvodeći vojne vežbe pod prestižnim imenom, ali svi znaju da su ovi manevri usmereni protiv Rusije - prenosi Sohu.

Stoga je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odlučilo da instalira nove radare.

Naravno, Rusija je prethodno nadzirala bezbednost svojih granica i ono što se dešava u Crnom moru, ali domet otkrivanja radara bio je približno 400-500 kilometara. Sada će novi sistemi povećati domet na 1.500 kilometara.

Takođe, Rusija će ovim potezom imati i koristi zbog činjenice da Moskva nije u potpunosti posvećena proizvodnji stelt lovaca, ali taj nedostatak nadoknađuje odličnim sredstvima PVO. Pojavom lovaca F-35 u Evropi, odbrambeni zadaci za Rusiju postali su još zahtevniji. Zato je razmeštanje novih radara usmereno direktno protiv američkih vojnih aviona.

- Ovo je odmazda za lovce F-35 - tvrde kineski stručnjaci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija