• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/objektiv/rt

18.12.2020

10:08

MEDICINSKA SESTRA SE SRUŠILA ČIM JE PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE! Drama u prenosu uživo iz bolnice u Tenesiju! /VIDEO/

Vesti

MEDICINSKA SESTRA SE SRUŠILA ČIM JE PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE! Drama u prenosu uživo iz bolnice u Tenesiju! /VIDEO/

Podeli vest

Medicinska sestra u bolnici u američkoj državi Tenesi srušila se ubrzo nakon uzimanja doze Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, i to u programu uživo. Iako se nekoliko trenutaka kasnije oporavila, nesreća je zadala još jedan udarac kampanji u SAD za promociju vakcine, piše RT

Glavna sestra bolnice u Čatanugi Tifani Dover, bila je među prvima koja je u četvrtak primila vakcinu u toj ustanovi. Ali dok je razgovarala sa medijima nekoliko trenutaka nakon što je primila prvu dozu, Dover je prijavila da oseća jaku vrtoglavicu pre nego što se onesvestila pred kamerama

Srećom, doktor pored nje je uspeo da joj ublaži pad i nakon nekoliko minuta ponovo je stala na noge, objašnjavajući da ovakva reakcija za nju nije neuobičajena.

“Odjednom me je pogodilo, mogla sam da osetim kako se to događa”, rekla je Dover i dodala:

„Osećala sam se malo dezorijentisano, ali sada se osećam dobro i bol u mojoj ruci je nestao. U prošlosti sam imala jako aktivan vagalni odgovor, pa tako ako me zaboli nešto, bilo da je zanoktica, ili udarac u nožni prst jednostavno mogu da se onesvestim“

Drugo medicinsko osoblje ove bolnice izjavilo je da neželjena reakcija nije povezana sa sastojcima vakcine, koju su zajednički razvili Fajzer i nemačka firma Biontek, a koja je odobrena ranije ovog meseca od strane američke Uprave za hranu i lekove.

Nije jedini incident

„To je reakcija koja se može dogoditi vrlo često sa bilo kojom vakcinom ili injekcijom“, rekao je dr Džesi Taker, medicinski direktor u bolnici.

 

 

Dok službenici javnog zdravstva širom zemlje rade na jačanju poverenja u novu vakcinu, razvijenu neverovatnom brzinom i ubrzanu putem hitnog odobrenja FDA – incident u Čatanugi nije bio jedini veliki PR-ov promašaj za imunizaciju kompanije Fajzer ove nedelje.

Prazan špric

Podsetimo, pr kampanja američkih zdravstvenih vlasti u utorak je naletela na još jednu prepreku kada je objavljen snimak vakcinacije sa očigledno praznim špricem u jednoj bolnici u Teksasu

Iako bolnica tvrdi da je svo osoblje viđeno na snimcima događaja dobilo pune doze vakcine, ne nudeći objašnjenje za vidno prazan špric, saopštili su da je dotična medicinska sestra po drugi put vakcinisana kako bi „uklonili svaku sumnju“ i „ dalje jačala poverenje u proces vakcinacije “. Iz ustanove su dodali da „ponovno vakcinisanje medicinske sestre neće izazvati negativne efekte“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki

pre 3 godine

I šta će nam bolji dokaz da je vakcina štetna ?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija